Accu-Chek®

YouTube Deze pagina delen Deze pagina afdrukken

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Gelieve alle velden in te vullen.

Tip: om naar meerdere e-mail adressen te verzenden, scheid elk e-mailadres door een komma.

Omgaan met complicaties

Zoals u weet, is het beheer van uw bloedglucose belangrijk bij het vermijden van een hypoglycemie (lage) en hyperglycemie (hoge) bloedglucose.

Door uw bloedglucose stabiel te houden, kan u complicaties op lange termijn vertragen of zelfs voorkomen. Een hoge bloedglycose (hyper) kan vele lichaamsdelen beschadigen, zoals uw ogen, hart en tenen. Het goede nieuws is dat u samen met uw professionele zorgverlener de impact van diabetes op uw leven kan verminderen of zelfs voorkomen.

Deze pagina’s vermelden enkele van de meest voorkomende complicaties ten gevolge van diabetes, hun symptomen en behandeling, alsook enkele stappen die uw professionele zorgverlener kan aanraden om het risico op lange termijn complicaties te helpen verminderen.

Voetproblemen

Een goede voetverzorging maakt deel uit van de dagelijkse routine van mensen met diabetes. Hoge bloedglucosewaarden kunnen de bloedvaten beschadigen die zuurstof en voedingsstoffen naar de benen en voeten vervoeren. Dit kan leiden tot schade aan de zenuwen, slechte bloedsomloop, infecties en voetvervormingen.

Diabetes wordt vaak geassocieerd met problemen aan de voeten en amputatie. Meer dan 60% van de jaarlijkse amputaties van de onderste ledematen is bij mensen met diabetes.1

Waarop moet u letten?

De American Diabetes Association raadt aan dat u uw voeten tenminste eenmaal per jaar (of vaker) laat nakijken bij voetproblemen.2 Heeft u één van de volgende symptomen, raadpleeg dan uw professionele zorgverlener:3

  • minder gevoeligheid in het been of de voet
  • snijwonden of barsten in de huid
  • ingegroeide nagels
  • veranderingen aan de vorm van uw voet
  • likdoorn of eeltplekken

Goede voetgewoontes voor mensen met diabetes

Door uw bloedglucose op peil te houden en speciale aandacht voor uw voeten te hebben, kan u complicaties op lange termijn vermijden. Volg deze eenvoudige stappen voor gezonde tenen en voeten:4

  • Controleer regelmatig uw voeten
  • Draag comfortabele schoenen die goed passen
  • Was dagelijks uw voeten met zeep en lauw water
  • Knip uw teennagels maar niet te kort

1Centers for Disease Control and Prevention. (Centra voor beheersing en preventie van ziektes)Nationaal informatiebrochure voor diabetes, 2007. Beschikbaar op:http://www.cdc.gov/diabetes/pubs/pdf/ndfs_2007.pdf. Geraadpleegd op 11.11.08.
2 American Diabetes Association. Foot Care. Beschikbaar op:  http://www.diabetes.org/living-with-diabetes/complications/foot-care.html. Geraadpleegd op 2 november 2010.
3 National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (Nationaal instituut voor diabetes en spijsvertering- en nierziektes).Prevent diabetes problems:keep your feet and skin healthy.(Diabetesproblemen voorkomen, houd uw voeten en huid gezond)"Beschikbaar op:http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/complications_feet/. Geraadpleegd op 20.02.08.
4 MedlinePlus.Foot health (Voetverzorging).Beschikbaar op:http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/foothealth.html. Geraadpleegd op 20.02.08.

U verlaat nu de ACCU-CHEK website.

De website waar u naar gelinkt wordt, is niet verwant met www.accu-chek.be. Roche is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites.

http://www.cdc.gov/diabetes/pubs/pdf/ndfs_2007.pdf

U verlaat nu de ACCU-CHEK website.

De website waar u naar gelinkt wordt, is niet verwant met www.accu-chek.be. Roche is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites.

http://www.diabetes.org/living-with-diabetes/complications/foot-care.html

U verlaat nu de ACCU-CHEK website.

De website waar u naar gelinkt wordt, is niet verwant met www.accu-chek.be. Roche is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites.

http://diabetes.niddk.nih.gov/dm/pubs/complications_feet

Terug naar boven
Doc with patientHbA1c resultaten

Ontdek hoe uw HbA1c en bloedglucosetesten samenwerken aan een goede gezondheid.

Accu-Chek® nieuwsbrief

Heb je je al ingeschreven voor de Accu-Chek® nieuwsbrief? Het wordt een paar keer per jaar verstuurd naar alle abonnees via e-mail. Wil je de digitale nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijf je dan nu in!

Deze website bevat informatie over producten voor een breed publiek en kan productdetails of –informatie bevatten die anders niet beschikbaar of geldig in uw land zou zijn. Gelieve op te merken dat we niet verantwoordelijk zijn voor de toegang tot informatie die niet beantwoord aan elk geldig juridisch proces, regulatie, registratie of gebruik in het land van uw oorsprong.