Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Je 'Loop'
Modus
Partner

 

Getuigenis van iemand die het hybride closed-loop system met Accu-Chek Insight gebruikt

 

InTroductie 'loop' modus

Accu-Chek Insight is de eerste insulinepomp met een voorgevulde ampul die kan worden gebruikt als onderdeel van een hybride ‘closed-loop’ systeem. Hij werkt samen met het Dexcom G6 Continuous Glucose Monitoring (CGM) systeem en DBLG1: een speciale afstandsbediening die plaats biedt aan Diabeloops besluitvormende algoritme.Op basis van real-time glucosegegevens doet het algoritme op de achtergrond al het werk en neemt het een besluit of de basale insulineafgifte moet worden aangepast of zelfs stopgezet, dan wel of een automatische correctiebolus moet worden afgegeven.1

 

WELKE VOORDELEN BIEDT HET MIJ?

 

 • ZELFLEREND ALGORITME: DBLG1 analyseert gegevens in real-time en besluit of de insulineafgifte moet worden stopgezet, de afgifte bij de basale dosering moet worden aangepast of zo nodig zelfs een automatische correctiebolus moet worden afgegeven.*
 • PERSONALISERING: Het systeem biedt je de mogelijkheid tot personalisering van streefwaardenbereik, hypo- en hyperdrempels. Met aanpasbare parameters kan het nauwkeurig worden ingesteld ter vervulling van jouw individuele behoeften.
 • VEILIGHEID1: Het systeem werkt voor jou, met automatische insuline aanpassingen, zonder vingerprik en zonder kalibratie*, waarmee een gepersonaliseerde behandeling wordt geboden die past bij je persoonlijke levensstijl. Indien nodig worden er reddingskoolhydraten voorgesteld bij een hypo.
 • AUTOMATISCHE OPTIMALISATIE VAN MAALTIJDPORTIES: het systeem helpt u om de insulinetoediening automatisch aan te passen, zelfs als de berekening van de koolhydraten onnauwkeurig was.**

 

 

WAAROM ZOU IK HIERVOOR KIEZEN?

Wil je een samenwerking tussen CGM en je pomp? Of misschien heb je er genoeg van om midden in de nacht op te staan om iets te eten, omdat je glucosewaarde laag is.

Dan is de integratie van je Accu-Chek Insight insulinepomp in het DBLG1 hybride closed-loop systeem wellicht iets voor jou. Het is eenvoudig en flexibel, gemakkelijk in te stellen en heeft een breed scala aan personalisatiemogelijkheden. De koolhydraataanbevelingen en zenmodus helpen je om in het doelbereik te blijven en lage waarden te vermijden wanneer je hier het meest behoefte aan hebt, zoals bijvoorbeeld tijdens vluchten, vergaderingen of andere momenten. Als je niet in loop mode bent, kan je handmatig een bolus geven via de DBLG1-handset.

 

WAT MOET IK NOG MEER WETEN?

 • Het systeem werkt met een Dexcom G6 CGM en de Accu-Chek Insight insulinepomp.
 • De Dexcom G6 CGM en Accu-Chek Insight insulinepomp moeten ten minste 8 cm van elkaar worden gedragen om interferentie te voorkomen.
 • Je kan kiezen uit verschillende infusiesets en canules van verschillende lengte.
 • Er is geen extra software nodig. Je maakt eenvoudig verbinding met je gegevens via het YourLoops-platform in de cloud.
"IK BEN SUPERBLIJ MET MIJN HBA1C 6,8%,
IK BEN NOG NOOIT ONDER DE 8,6% GEWEEST."
Getuigenis van een Diabeloop gebruiker.
 

IN VOOR MEER?

Heb jij een vraag of opmerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of bel naar de Roche Diabetes Service via het gratis telefoonnummer 0800 93 626. Wij helpen jou graag verder!

Download hier de handleiding

NU DOWNLOADEN 

DBLG1 System

DBLG1 handleiding

DBLG1 Addendum handleiding

DE KEUZE IS AAN JOU!

Weet je niet zeker of loop mode de juiste keuze voor jou is? Bekijk andere manieren waarop je de Accu-Chek Insight insulinepomp in je diabetesbehandeling kan opnemen.

Accu-Chek Insight
met mySugr

Je verbonden
partner

mySugr
 1. Benhamou PY, Franc S, Reznik Y, et al. Closed-loop insulin delivery in adults with type 1 diabetes in real-life conditions: a 12-week multicentre, open-label randomised controled crossover trial. Lancet Digital Health. 2019;1:e17-25.
 2. Beck at al. 2018: Beck RW, Bergensal RM, Riddlesworth TD, Kollman C, LiZ, Brown AS, Close KL. Validation of Time in Range as an Outcome Measure for Diabetes Clinical Trials. Diabetes Care. 2019 mrt;42(3):400-405.
 3. Benhamou et al 2018: Benhamou PY, Huneker E, Franc S, Doron M, Charpentier G; Diabeloop Consortium. Customization of home closed-loop insulin delivery in adult patients with type 1 diabetes, assisted with structured remote monitoring: the pilot WP7 Diabeloop study. Acta Diabetol. 2018;55(6):549-556.

*Komen de glucosemeldingen en -metingen van de Dexcom G6 niet overeen met de symptomen of verwachtingen, gebruik dan een bloedglucosemeter om beslissingen over de diabetesbehandeling te nemen.

**Dankzij de ingebouwde pre-registratie van maaltijdgrootten.