Zwangerschapsdiabetes | Accu-Chek®
hamburger overlay

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes kan voorkomen wanneer zwangerschapshormonen en gewichtstoename het vermogen van het lichaam van de vrouw om insuline goed te gebruiken, blokkeren. Dit type diabetes kan voorkomen bij vrouwen die nooit diabetes gehad hebben. Zwangerschapsdiabetes komt ongeveer bij 10% van de zwangere vrouwen voor.1 Dit type diabetes verdwijnt meestal na de geboorte van de baby.
Zwangerschapsdiabetes kan leiden tot een hoge bloeddruk bij de moeder en een hoog geboortegewicht bij de baby. Er is ook een verhoogd risico, voor moeder en baby, op het ontwikkelen van type 2 diabetes in de toekomst. Uw baby heeft eveneens een hoger risico op jeugdobesitas.1
U kan deze risico’s beperken door uw gewicht op peil te houden, voldoende lichaamsbeweging te nemen en gezond te eten. Borstvoeding verlaagt eveneens het risico van uw baby op type 2 diabetes. Raadpleeg uw professionele zorgverlener om voor u en uw baby een plan op maat op te stellen.

References

1 Bron: American Diabetes Association. Beschikbaar: https://www.diabetes.be/nl/preventie-en-sensibilisering/zoet-zwanger/over-zwangerschapsdiabetes. Geraadpleegd op 03/09/2022.