Accu-Chek®

YouTube Deze pagina delen Deze pagina afdrukken

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Gelieve alle velden in te vullen.

Tip: om naar meerdere e-mail adressen te verzenden, scheid elk e-mailadres door een komma.

Wat is diabetes?

Wereldwijd leven er 371 miljoen mensen met diabetes en er wordt voorspeld dat dit cijfer nog zal oplopen tot 552 miljoen tegen 2030.1 Hoewel een groot deel van de wereldbevolking door deze aandoening getroffen is, weten de meeste mensen weinig over diabetes.

Er zijn 2 types diabetes:

Type 1 diabetes treedt op wanneer het immuunsysteem de bètacellen in de pancreas, die de insuline aanmaken, vernietigt. Daardoor maakt het lichaam zelf heel weinig of geen insuline meer aan. Mensen met type 1 diabetes moeten zichzelf dagelijks insuline toedienen. Type 1 diabetes wordt ook kinderdiabetes of insulineafhankelijke diabetes genoemd.

Type 2 diabetes treedt op wanneer de pancreas onvoldoende insuline aanmaakt, of het lichaam de aangemaakte insuline niet goed kan gebruiken.De pancreas kan uiteindelijk stoppen met het produceren van insuline. Type 2 diabetes treft mensen van alle leeftijden. Dit type diabetes wordt vaak geassocieerd met overgewicht of obesitas.2

1 Bron: Diabetes Australia. Diabetes Globally. Beschikbaar op:http://www.diabetesaustralia.com.au/Understanding-Diabetes/Diabetes-Globally. Geraadpleegd op 05/08/2013.
2 Bron: International Diabetes Federation. Beschikbaar op: http://www.idf.org/types-diabetes. Geraadpleegd op 05/08/2013.

 

U verlaat nu de ACCU-CHEK website.

De website waar u naar gelinkt wordt, is niet verwant met www.accu-chek.be. Roche is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites.

http://www.diabetesaustralia.com.au/Understanding-Diabetes/Diabetes-Globally

U verlaat nu de ACCU-CHEK website.

De website waar u naar gelinkt wordt, is niet verwant met www.accu-chek.be. Roche is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites.

http://www.idf.org/types-diabetes

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes kan voorkomen wanneer zwangerschapshormonen en gewichtstoename het vermogen van het lichaam van de vrouw om insuline goed te gebruiken, blokkeren. Dit type diabetes kan voorkomen bij vrouwen die nooit diabetes gehad hebben. Zwangerschapsdiabetes komt ongeveer bij 18% van de zwangere vrouwen voor.1 Dit type diabetes verdwijnt meestal na de geboorte van de baby.


Zwangerschapsdiabetes kan leiden tot een hoge bloeddruk bij de moeder en een hoog geboortegewicht bij de baby. Er is ook een verhoogd risico, voor moeder en baby, op het ontwikkelen van type 2 diabetes in de toekomst. Uw baby heeft eveneens een hoger risico op jeugdobesitas.1


U kan deze risico’s beperken door uw gewicht op peil te houden, voldoende lichaamsbeweging te nemen en gezond te eten. Borstvoeding verlaagt eveneens het risico van uw baby op type 2 diabetes. Raadpleeg uw professionele zorgverlener om voor u en uw baby een plan op maat op te stellen.

1 Bron: American Diabetes Association. Beschikbaar: http://www.diabetes.org/diabetes-basics/gestational/what-is-gestational-diabetes.html. Geraadpleegd op 05/08/2013.

U verlaat nu de ACCU-CHEK website.

De website waar u naar gelinkt wordt, is niet verwant met www.accu-chek.be. Roche is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites.

http://www.diabetes.org/diabetes-basics/gestational/what-is-gestational-diabetes.html

Terug naar boven

De zorg voor kinderen

Heeft u een kind met diabetes? Wilt ugraag weten hoe u hen kan helpen met hun diabetesbeheer? Wij geven u graag enkele tips over zelfcontrole, gezonde voeding, lichaamsbeweging en nog veel meer.

Accu-Chek® nieuwsbrief

Heb je je al ingeschreven voor de Accu-Chek® nieuwsbrief? Het wordt een paar keer per jaar verstuurd naar alle abonnees via e-mail. Wil je de digitale nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijf je dan nu in!

Deze website bevat informatie over producten voor een breed publiek en kan productdetails of –informatie bevatten die anders niet beschikbaar of geldig in uw land zou zijn. Gelieve op te merken dat we niet verantwoordelijk zijn voor de toegang tot informatie die niet beantwoord aan elk geldig juridisch proces, regulatie, registratie of gebruik in het land van uw oorsprong.