Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Lijst met Veel Gestelde Vragen

Het geheugen van de Accu-Chek Instant meter kan tot 720 glucoseresultaten opslaan, inclusief tijd, datum en markeringen van het testresultaat. De Accu-Chek Instant meter kan de resultaten via Bluetooth Low Energy (BLE) overdragen naar de Accu-Chek Connect app op een compatibele smartphone. Net zoals Accu-Chek Instant S meters kunnen Accu-Chek Instant meters via de micro-USB op een pc worden aangesloten. Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters zijn compatibel met de volgende DM-systemen: Accu-Chek Connect app (versie 2.1), Accu-Chek Smart Pix toestel (versie 2.2), Accu-Chek Smart Pix software (versie 2.2) of Accu-Chek 360° configuratiesoftware (versie 2.2.3.).
De Accu-Chek Instant meter is een van de nauwkeurigste systemen dat onze onderneming ooit heeft geproduceerd en voldoet aan de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 voor uiterst nauwkeurige systemen. Er zijn andere producenten die een gelijkaardige nauwkeurigheid claimen. Het systeem heeft een 10/10 analytische accuraatheid.
10/10 verwijst naar een intern testprotocol dat aan de ISO-norm voldoet. Voor drie verschillende loten teststrips moet 95% van de BG resultaten binnen ± 10 mg/dL van de referentiewaarde vallen bij een glucoseconcentratie < 100 mg/dL of binnen ± 10% bij een glucoseconcentratie ≥ 100 mg/dL.
Het Accu-Chek Instant systeem voldoet aan de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 en biedt een 10/10 nauwkeurigheid voor betrouwbare resultaten.
Ja, de Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters voldoen aan de eisen van de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 (In vitro testsystemen – Eisen voor bloedglucose-monitoringssystemen voor het zelftesten ten behoeve van het reguleren van de diabetes mellitus). Het evaluatierapport is beschikbaar in de lanceringsmap.
Voor het hoge-waardenbereik worden de richtlijnen van de International Diabetes Federation (IDF) gebruikt en voor de lage waarden zijn dat de richtlijnen van de American Diabetes Association (ADA). Binnen bereik: 70-160 mg/dL (3,9-8,9 mmol/L), onder de grens: 69-10 mg/dL (3,8-0,6 mmol/L), boven de grens: 161-600 mg/dL (9,0–33,3 mmol/L).
Wanneer de verbinding van de meter met de smartphone tot stand is gebracht, gaan de batterijen doorgaans tot 750 tests mee. Zonder verbinding kunnen beide systemen +/- 1.000 tests uitvoeren.
Accu-Chek Connect app: datum en tijd worden automatisch ingesteld en weergegeven op de Accu-Chek Instant meter wanneer die aan de Accu-Chek Connect app wordt gekoppeld. Datum en tijd worden gesynchroniseerd met het gekoppelde toestel. Gelieve te noteren dat de Accu-Chek Instant S meter niet gekoppeld kan worden met de Accu-Chek Connect app. Accu-Chek Connect Online of Accu-Chek Smart Pix : voor beide meters worden datum en tijd ingesteld en weergegeven tijdens het instellen van een Accu-Chek Connect Online account via USB-kabel. Datum en tijdstip komen overeen met die van het verbonden toestel. Bij latere gegevensoverdrachten worden de datum en tijd automatisch afgestemd op de datum en tijd van het gekoppelde toestel als het verschil meer dan 10 minuten bedraagt. De datum en tijd worden ook ingesteld wanneer u de meter configureert met het Accu-Chek Smart Pix systeem (zie pagina 9 voor meer informatie).
De nieuwe Accu-Chek Instant teststrip maakt gebruik van de FAD-GDH moleculaire verbinding. Dat systeem is het meest accurate dat onze onderneming ooit gehad heeft. Het voldoet aan de 10/10 normen voor accuraatheid.
Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp is speciaal ontworpen voor iedereen die de voorkeur geeft aan automatisch inbrengen. Hierdoor wordt de canule telkens consistent geplaatst en kunt u zelfs bij moeilijk te bereiken inbrengplaatsen komen. 
We hebben het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp ontworpen voor een brede groep gebruikers. Sommige mensen hebben moeite met het omgaan met infusiesets of een beperkt gezichtsvermogen. Anderen geven de voorkeur aan infusie op moeilijk te bereiken inbrengplaatsen.
Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp is speciaal ontworpen voor het automatisch inbrengen van de Accu-Chek Insight Flex infusieset. 
Nee, dat is niet nodig.
Ja. Hierdoor kunt u ook bij moeilijk bereikbare inbrengplaatsen komen.
Zorgverleners en diabetesverpleegkundigen kunnen een waardevolle bron van informatie en training zijn. U hoeft echter niet eerst een professionele training te volgen. U zult het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp gemakkelijk in gebruik vinden. Volg gewoon de instructies in de verpakking.
Nee. Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp is speciaal ontworpen voor gebruik door één persoon. Het mag niet door meerdere personen worden gebruikt. 
De Accu-Chek Mobile meter controleert de geldigheid van de testcassette. Wanneer een van de beide data - gebruiksduur of houdbaarheidsdatum - is overschreden, kunt u met deze testcassette geen metingen meer uitvoeren. Wanneer je een meting doet en de geldigheid van de cassette verloopt binnenkort of is al verlopen, dan waarschuwt de meter je. De eerste melding verschijnt 10 dagen voor de geldigheid van de cassette verloopt, de volgende 5, 2 en 1 dag(en) voor de verloopdatum. Wanneer de geldigheid van de testcassette is verlopen, verschijnt een bericht op de display dat de cassette is verlopen en word je gevraagd een nieuwe cassette te plaatsen.
Het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp zorgt ervoor dat de infusieset elke keer op een consistente manier wordt geplaatst. Het is een kwestie van voorkeur - u kunt uw set handmatig inbrengen of een inbrenghulp gebruiken.
Als baanbrekend producent van innovatieve bloedglucose technologiën, zijn de Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters onze meest accurate meters uit ons productgamma.
Nee, Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters zijn zodanig ontworpen dat een laag batterijniveau geen invloed heeft op de meetresultaten.
Ja. de Accu-Chek Instant werkt niet alleen accuraat met capillair bloed, maar ook met veneus, arterieel en neonataal bloed.
Het FAD-GDH enzym is een sleutelcomponent van de nieuwe teststrip samenstelling en werkt samen met andere systeemcomponenten voor een betere accuraatheid en minder interferentie in de resultaten.
Ja. Als het resultaat van een meting, die voor een maaltijd is uitgevoerd, tevens is gemarkeerd met een herinnering aan een meting na de maaltijd, herinnert de meter je er 1 uur of 2 uren na deze bloedglucosemeting door een akoestisch signaal aan, dat je na de maaltijd een meting uit dient te voeren.
Ja, de Accu-Chek Instant meter kan met het Accu-Chek Smart Pix systeem worden verbonden met behulp van een standaard USB-kabel. U hebt geen extra dongel nodig. Zodra de meter op de computer aangesloten is, kan de gebruiker gegevens overdragen en datum, tijd en een streefbereik instellen. 
De app werkt offline, maar u hebt een actieve internetverbinding nodig om de gegevens te synchroniseren met mySugr. U moet online zijn om gegevens te delen en een backup te maken.
Om de infusieplaatsen vrij van infectie te houden, bevelen we bij stalen naaldensets aan dat ten minste iedere 48 uur van plaats wordt gewisseld en bij zachte canulesets iedere 72 uur. Het is belangrijk dat u uw bloedglucosewaarde altijd 1-3 uur na het aanbrengen van een nieuwe set test om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.
Gooi het instrument weg in de vuilnisemmer of andere geschikte afvalbak.
Desinfecteer indien nodig de buitenkant van het Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp met een standaard desinfecteermiddel (bv. 70% isopropanol) en laat het drogen. Het inbrenghulp mag niet in het reinigingsmiddel worden ondergedompeld.
Er zijn 3 types gemiddelden: algemeen, Voor maaltijd of Na maaltijd. Druk bij de in- of uitgeschakelde meter kort op de linkerpijl of rechterpijl om in de geheugenmodus te komen. Het meest recente meetresultaat wordt op de display weergegeven. Druk op de linkerpijl om de voorgaande meetresultaten in de volgorde van de meest recente tot de oudste te bekijken. Druk op de rechterpijl om de gemiddelde waarde van de meetwaarden van 7, 14, 30 of 90 dagen te bekijken. Blijf op de rechterpijl drukken om de gemiddelde waarden van de Voor maaltijd- en de Na maaltijd-meetwaarden van 7, 14, 30 of 90 dagen te bekijken.
Accu-Chek Instant meters gebruiken de BLE Pass Key Pairing beveiliging. Dat is dezelfde technologie als die in de Accu-Chek Connect en de Accu-Chek Guide meters wordt gebruikt.
Ja, de Accu-Chek Mobile® draadloze adapter kan op een eenvoudige manier verwijderd en teruggeplaatst worden. Gegevens  kunnen nog steeds gedownload worden in de Accu-Chek Smart Pix software via een apparaatlezer of via een standaard micro-USB kabel of kunnen bekeken worden in de ‘PC ready’ rapporten van de Accu-Chek Mobile® meter.
Alle smartphones met een standaard BLE (Bluetooth® Low Energy) – connectiviteit kunnen gebruikt worden. Smartphones met Android versie 4.4 of hoger en iOS versie 10.3 en hoger zijn compatibel.
De belangrijkste verbeteringen van de Accu-Chek FastClix prikpen ten opzichte van de Accu-Chek Multiclix prikpen zijn: Eénkliksysteem: In één stap laden en prikken door de ontspanknop slechts eenmaal in te drukken Intuïtief wisselen van lancet door het laadschuifje heen en weer te bewegen Gemakkelijk instellen van de diepte-instelling door het draaien van de kap aan het uiteinde van de prikpen Kleiner van formaat dan de Accu-Chek Multiclix prikpen voor meer comfort
Je meter wordt geleverd met reeds geplaatste batterijen en een vooraf ingestelde tijd en datum. Het kan nodig zijn om de tijd van je tijdzone aan te passen of te wijzigen, als er sprake is van zomertijd. Om de tijd te wijzigen: Selecteer Instellingen in het hoofdmenu en druk op de Enter-toets. Selecteer Tijd / datum en druk op de enter-toets. Selecteer Tijd/datum en druk op de Enter-toets. Stel het uur en druk op de Enter-toets. Stel de minuten in en druk op Enter. Selecteer de 12- of 24-uursweergave en druk op Enter. Om de wijzigingen op te slaan en terug te keren naar het scherm menu Instellingen, selecteer Opslaan. Het instellen of aanpassen van de datum is een soortgelijk proces. Selecteer gewoon het invoerveld Datum in stap 3 en stel de dag, maand en jaar in.
Zorg er voor dat je nieuwe lithiumbatterij van 3 Volt, type CR2032, ter beschikking hebt. Open het deksel van het batterijcompartiment aan de onderkant van de meter door het lipje in de richting van het pijltje in te drukken en het deksel omhoog te trekken. Verwijder de oude batterij. Plaats de nieuwe batterij met het (+) symbool naar boven gericht in de meter. Breng het deksel van het batterijcompartiment weer op zijn plaats en druk deze dicht.
De Accu-Chek LinkAssist inbrenghulp is speciaal ontworpen voor het automatisch inbrengen van de Accu-Chek FlexLink infusieset.
De barometerdruk wanneer de pomp in werking is, is 50 tot 106 kPa (500 tot 1060 mbar). Dat betekent dat het theoretisch toegestane hoogtebereik voor de Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp 5.643 tot -360 meter is.
De levensduur van een knoopcelbatterij die gebruikt wordt in de Accu-Chek Mobile® draadloze adapter is minstens drie maanden,  met een gebruik van 5 overdrachten per dag, afhankelijk van de omgevingscondities.
De meter is compatibel met alle data management tools van Accu-Chek en emminens®.
De Accu-Chek Aviva Combo meter gebruikt 3 AAA (1,5V) alkalinebatterijen.
Ja, dankzij het smalle ontwerpvan de Accu-Chek Mobile® draadloze adapter kan de Accu-Chek Mobile® meter nog steeds gemakkelijk met één hand bediend worden.
Ja. Hierdoor kunt u ook bij moeilijk bereikbare inbrengplaatsen komen, bijv. op uw rug.
Desinfecteer indien nodig de buitenkant van de Accu-Chek LinkAssist inbrenghulp met een vochtig doekje, een milde handzeep of een standaard desinfecteermiddel (bv. 70% ethylalcohol). De inbrenghulp mag niet in de reinigingsvloeistof worden ondergedompeld. Droog de inbrenghulp grondig met een zachte, schone doek.
Er is een observationele studie uitgevoerd met 440 actieve gebruikers van de mySugr app met diabetes type 1, met een gemiddelde HbA1c waarde boven 8% bij registratie. Na slechts één maand daalde de gemiddelde HbA1c van 9% naar gemiddeld 7,8%. Na 6 maanden was de HbA1c gedaald tot 7,7%.   Bron: Marcus Hompesch MD1, Klaudius Kalcher PhD2, Fredrik Debong3, Linda Morrow MD1 Published at ATTD Paris on February 15, 2017 1 ProSciento, Inc., Chula Vista, CA, USA, 2 Medical University of Vienna, Spitalgasse 23, 1090 Vienna, Austria, 3 mySugr GmbH, Schottenfeldgasse 69, 1070 Vienna, Austria
De meter is compatibel met alle data management tools van Accu-Chek en emminens eConecta.
Het systeem is compatibel met de Accu-Chek Smart Pix lezer, de Accu-Chek 360° configuration software en het telemonitoring systeem emminens® eConecta.
Het Accu-Chek Mobile systeem bepaalt de glucoseconcentraties in vers capillair bloed door reflectiefotometrie.
Gooi het instrument weg in de vuilnisemmer of andere geschikte afvalbak.
Nee, de teststrips van de Accu-Chek Instant zijn niet compatibel met deze en andere Accu-Chek systemen.
Roche doet er alles aan om veilige, nauwkeurige en betrouwbare producten te leveren. Een partij Accu-Chek-teststrips bestaat uit miljoenen strips. Van elke partij wordt een op de 100 verpakkingen getest op consistente prestaties. Verpakkingen die representatief zijn voor de hele partij worden een tweede keer getest, deels in een laboratoriumomgeving en deels met bloed van mensen met diabetes om een reële omgeving na te bootsen.