Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Lijst met Veel Gestelde Vragen

Het Accu-Chek Instant systeem werd zo ontworpen dat de gebruikers gemakkelijk een test kunnen uitvoeren. Hiervoor werden een aantal functies ontwikkeld:  de teststrips met praktische randen hebben een groot aanbrengoppervlak in vergelijking met andere vooraanstaande merken; de strips worden met de elektrode neerwaarts in de flacon geplaatst, zodat ze gemakkelijk in de meter ingevoerd kunnen worden en zo min mogelijk gehanteerd moeten worden.
Voor de elektroden wordt een combinatie van palladium en goud gebruikt. Beide metalen worden op ruime schaal in de elektronica en medische sector voor chirurgische instrumenten en metaalcontacten gebruikt.
Op de teststrip zitten acht elektroden.
Ja, net zoals bij alle andere teststrips hebben warmte, vochtigheid en andere omgevingsfactoren een invloed op de strips.
Nee, de meters waarschuwen de gebruiker niet automatisch dat de teststrips binnenkort vervallen of reeds vervallen zijn.
Net zoals met de huidige producten krijgt de gebruiker een E-4 foutmelding.
Nee. U kunt geen extra bloeddruppel op de strip aanbrengen eens de test begonnen is. Er is echter een voldoende tijd voor de test waardoor de patiënt het bloed uit de vinger ten volle kan benutten.
Accu-Chek Instant teststrips met praktische randen ("easy-edge") hebben de grootste doseeropening van alle belangrijke bloedglucose teststrips. Ze kunnen overal langs de rand en vinger worden aangebracht. Het systeem biedt een snel en accuraat resultaat.
Voor de Accu-Chek Instant teststrip heb je slechts een klein druppeltje bloed nodig (0,6 μL).
Ja, op de gehele lengte van de teststrip zit een beschermlaagje om de strip en het enzym te beschermen. Het bloed dat op de opening aan het uiteinde van de strip wordt aangebracht, kan snel in de teststrip worden opgezogen.
Nee, de teststrips van de Accu-Chek Instant zijn niet compatibel met deze en andere Accu-Chek systemen.
Nee, de Accu-Chek Instant meter hoeft niet manueel gecodeerd te worden.
Ja, de test kan met alle bloedtypes worden uitgevoerd, waaronder capillair, veneus, arterieel en neonataal bloed voor alle landen buiten de VS en Canada.
De nieuwe Accu-Chek Instant teststrip maakt gebruik van de FAD-GDH moleculaire verbinding. Dat systeem is het meest accurate dat onze onderneming ooit gehad heeft. Het voldoet aan de 10/10 normen voor accuraatheid.
Resultaten van functiecontrolemetingen worden in het geheugen opgeslagen, maar kunnen niet op de meter worden bekeken. Om de opgeslagen resultaten van functiecontrolemetingen te kunnen bekijken, moeten deze eerst naar een geschikt softwareprogramma worden overgedragen.
Net zoals je steeds vers bloed moet gebruiken voor het uitvoeren van een bloedglucosetest, dient ook een 'propere' controlevloeistofflesje gebruikt te worden om besmetting te voorkomen. Het uiteinde van het flesje controlevloeistof dient afgeveegd te worden zodat enkel de vloeistof uit de fles zelf gebruikt wordt voor de test.
De Accu-Chek Aviva meter herkent automatisch de Accu-Chek Aviva controlevloeistof. Een kwaliteitstest uitvoeren gaat dus eenvoudiger dan ooit. Maak eerst het uiteinde van het flesje controlevloeistof proper. Plaats vervolgens de meter op een vlak oppervlak, breng de teststrook in, en breng een druppel controlevloeistof vooraan op de rand van de teststrook aan. Een resultaat met een knipperende “L” wordt weergegeven. Druk eenmaal op de pijltjestoetsen om de controletest met niveau 1 , of tweemaal om niveau 2 aan te duiden. Druk op de AAN/UIT knop om het gekozen niveau in de meter op te slaan. Het controleresultaat en “OK” worden beurtelings op de display weergegeven als het resultaat binnen bereik is.
Door het uitvoeren van een functiecontrolemeting kan je het goede functioneren van de meter en de teststrips controleren. Een functiecontrolemeting dient te worden uitgevoerd: als je een nieuwe verpakking teststrips in gebruik heeft genomen. als je de flacon teststrips open heeft laten staan. als je vermoedt, dat de teststrips beschadigd zijn. als je de werking van de meter en de teststrips wilt controleren. als je de teststrips bij extreme temperaturen en/of luchtvochtigheid heeft bewaard. als je de meter heeft laten vallen. als je meetresultaat niet in overeenstemming is met je fysieke toestand. als je wilt controleren of je de meting juist uitvoert.
Nee, gooi de teststrips weg, als de vervaldatum overschreden is.
Resultaten van functiecontrolemetingen worden in het geheugen opgeslagen, maar kunnen niet op de meter worden bekeken. Om de opgeslagen resultaten van functiecontrolemetingen te kunnen bekijken, moeten deze eerst naar een geschikt softwareprogramma worden overgedragen.
Net zoals u steeds vers bloed moet gebruiken voor het uitvoeren van een bloedglucosetest, dient ook een 'propere' controlevloeistofflesje gebruikt te worden om besmetting te voorkomen. Het uiteinde van het flesje controlevloeistof dient afgeveegd te worden zodat enkel de vloeistof uit de fles zelf gebruikt wordt voor de test.
De Accu-Chek Aviva meter herkend automatisch de Accu-Chek Aviva controlevloeistof. Een kwaliteitstest uitvoeren gaat dus eenvoudiger dan ooit. Maak eerst het uiteinde van het flesje controlevloeistof proper. Plaats vervolgens de meter op een vlak oppervlak, breng de teststrook in, en breng een druppel controlevloeistof vooraan op de rand van de teststrook aan. Een resultaat met een knipperende “L” wordt weergegeven. Druk eenmaal op de pijltjestoetsen om de controletest met niveau 1 , of tweemaal om niveau 2 aan te duiden. Druk op de AAN/UIT-knop om het gekozen niveau in de meter op te slaan. Het controleresultaat en “OK” worden beurtelings op de display weergegeven als het resultaat binnen bereik is.
Nee. De Accu-Chek Aviva Nano bloedglucosemeters werken enkel met Accu-Chek Aviva teststrips.
Resultaten van functiecontrolemetingen worden in het geheugen opgeslagen, maar kunnen niet op de meter worden bekeken. Om de opgeslagen resultaten van functiecontrolemetingen te kunnen bekijken, moeten deze eerst naar een geschikt softwareprogramma worden overgedragen.
Net zoals je steeds vers bloed moet gebruiken voor het uitvoeren van een bloedglucosetest, dient ook een 'propere' controlevloeistofflesje gebruikt te worden om besmetting te voorkomen. Het uiteinde van het flesje controlevloeistof dient afgeveegd te worden zodat enkel de vloeistof uit het flesje zelf gebruikt wordt voor de test.
De Accu-Chek Aviva meter herkent automatisch de Accu-Chek Aviva controlevloeistof. Een kwaliteitstest uitvoeren gaat dus eenvoudiger dan ooit. Maak eerst het uiteinde van het flesje controlevloeistof proper. Plaats vervolgens de meter op een vlak oppervlak, breng de teststrook in, en breng een druppel controlevloeistof vooraan op de rand van de teststrook aan. Een resultaat met een knipperende “L” wordt weergegeven. Druk eenmaal op de pijltjestoetsen om de controletest met niveau 1, of tweemaal om niveau 2 aan te duiden. Druk op de AAN/UIT-knop om het gekozen niveau in de meter op te slaan. Het controleresultaat en “OK” worden beurtelings op de display weergegeven als het resultaat binnen bereik is.
Door het uitvoeren van een functiecontrolemeting kan je het goede functioneren van de meter en de teststrips controleren. Een functiecontrolemeting dient te worden uitgevoerd: als je een nieuwe verpakking teststrips in gebruik hebt genomen. als je de flacon teststrips open hebt laten staan. als je vermoedt, dat de teststrips beschadigd zijn. als je de werking van de meter en de teststrips wilt controleren. als je de teststrips bij extreme temperaturen en/of luchtvochtigheid hebt bewaard. als je de meter hebt laten vallen. als je meetresultaat niet in overeenstemming is met je fysieke toestand. als je wilt controleren of je de meting juist uitvoert.
Nee, gooi de teststrips weg, als de vervaldatum overschreden is.
Nee. De Accu-Chek Aviva bloedglucosemeters werken enkel met Accu-Chek Aviva teststrips.