WEER LANGZAAM TERUG NAAR HET “OUDE / NIEUWE NORMAAL”
hamburger overlay

Weer langzaam terug naar het “oude / nieuwe normaal”

 

Daar was hij dan eindelijk, de brief met de vaccinatieafspraak. Dit was voor mij persoonlijk één van de stappen richting het “oude/nieuwe normaal.”  Het is net hoe je het wilt noemen. Die eerste vaccinatie is inmiddels gezet en dat geeft mij in ieder geval wat meer rust in mijn hoofd, merk ik. Voor mij persoonlijk was het een “no brainer” om mij te laten vaccineren. Dit komt natuurlijk door mijn diabetes, maar als ik de kans zou krijgen voor een vaccinatie en ik zou geen diabetes hebben, had ik het ook gedaan. 

Het vaccin voor COVID-19 geeft mij meer rust in mijn hoofd

De vaccinatie geeft mij naast rust in mijn hoofd ook wat zekerheid dat we straks weer wat normaler kunnen leven. Ik heb een paar mooie doelen waar ik dit jaar erg naar uit kijk. Ik hoop dat mensen die twijfelen om zich te laten vaccineren voor zichzelf ook iets kunnen vinden waar ze ontzettend naar uitkijken om weer te kunnen en of mogen doen. Wellicht motiveert hen dat wel om het toch wel te doen. 

Er is dus langzaam steeds weer meer mogelijk en voor mij persoonlijk kijk ik erg uit naar de hardloopwedstrijden. De kalender voor de zomer en het najaar begint steeds meer invulling te krijgen. Ik besef wel dat er nog steeds maatregelen van kracht zullen zijn tijdens de wedstrijden. Dit zal wellicht invloed hebben op het parcours, het aantal deelnemers en of er wel dan niet publiek zal zijn. Toch start ik vol goede moed mijn voorbereidingen richting het najaar. Ik heb er vertrouwen in dat de organisatoren er net zoveel zin in hebben om de wedstrijden weer te mogen organiseren als dat wij hardlopers er zin in hebben om weer te mogen starten. 

Klaar voor de voorbereiding voor de marathon van Amsterdam

Groen gemarkeerd en met stip in mijn planning staat de marathon van Amsterdam die wordt gehouden op 17 oktober. Gewoonlijk start een marathon trainingsschema 16 weken voor de marathon. De voorbereiding begint voor mij al veel eerder. Nu dat licht aan het eind van die lange COVID-19 tunnel steeds dichterbij komt, durf ik ook te starten met de voorbereidingen. Ik vind het als diabeet fijn om wat eerder te starten met de voorbereidingen.

Zo geef ik mijn lichaam wat meer tijd om aan de belastingen van de trainingen te wennen. Met name de toename in trainingsarbeid die nodig is voor de marathon zorgt ervoor dat ik mijn diabetes management moet aanpassen. Dit zal invloed hebben op de trainingen en mijn rust/herstel. Zie het als de belastbaarheid van mijn diabetes. Zo moet je als niet diabeet zorgen dat de belastbaarheid van het lichaam goed is door de juiste training. Ik moet daarnaast ook zorgen voor een goede belastbaarheid van mijn diabetes.  

Ik ben benieuwd of je ook een marathon gaat lopen dit jaar? Laat het ons weten via social media!

 

Blijf op de hoogte dankzij onze tips die belangrijk kunnen zijn voor je diabetesbeheer

Wil jij alles weten over diabetes en het leven met diabetes? Schrijf je dan nu in!

INSCHRIJVEN

 

 

 

Related Articles

Share

Filed under: