Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Als het niet mogelijk is om een test uit te voeren, worden therapeutische beslissingen wellicht met vertraging genomen, wat weer kan leiden tot ernstige medische problemen.
Er wordt dan ook met klem aangeraden om:

  • Een set reservebatterijen bij de hand te houden aangezien de levensduur van de ​batterijen kan schommelen onder invloed van factoren als temperatuur en de ​fabrikant van de batterijen.
  • Zorg dat u over een alternatieve testmethode beschikt. Een alternatieve ​testmethode kan bijvoorbeeld bestaan uit een reservemeter en meetstrips.​ Informeer bij uw zorgverlener of apotheker naar andere alternatieve methoden.​
  • Als u nog vragen heeft, kan u altijd contact opnemen met de Accu-Chek Service via 0800 93 626 voor verdere ondersteuning.

Omdat je controle- en laboratoriumtesten niet hetzelfde meten, zullen deze waarden waarschijnlijk verschillen. Bij laboratoriumtesten wordt over het algemeen met plasma getest, maar een meter gebruikt volbloed. Daarom zal je meter, zelfs als beide testen op exact hetzelfde tijdstip worden gedaan, waarschijnlijk een lagere waarde geven dan de laboratoriumresultaten. Dit is volkomen normaal en je medische zorgverlener zal dit al hebben ingecalculeerd.

Meter instellingen en batterijen

Raadpleeg de instructies in de handleiding voor de juiste benadering van problemen die zich mogelijk voordoen.
Als de instructies in de handleiding geen oplossing bieden voor de situatie, kunt u via 0800 93 626 contact opnemen met de Accu-Chek Service voor verdere ondersteuning.

Onderhoud van de meter en batterij

Raadpleeg de instructies in de handleiding voor de juiste benadering van problemen die zich mogelijk voordoen.
Als de instructies in de handleiding geen oplossing bieden voor de situatie, kan u via 0800 93 626 contact opnemen met onze Accu-Chek Service voor verder ondersteuning.

Ga naar de pagina Schermberichten van je meter voor een overzicht van berichten en definities of download de Gebruikershandleiding van je meter.

Specifieke eigenschappen

Nee, de meter geeft niet langer automatisch een waarschuwing als de vervaldatum van de teststripverpakking binnenkort verstrijkt en maakt metingen niet onmogelijk als de datum verstreken is.

Nee. De resultaten worden automatisch geregistreerd. Bij meer dan 500 waarden zal de meter de oudste registratie wissen.

De meter is compatibel met alle data management tools van Accu-Chek en emminens®.

Ja. Ga naar de instelmodus en schakel het geluidsignaal uit.

Je kan tot 4 herinneringen instellen per dag.

Herinneringen aan metingen geven elke dag op dezelfde tijd een akoestisch signaal en laten iedere 2 minuten maximaal 3 keer een pieptoon horen. De herinneringen kunnen worden uitgeschakeld door een teststrip te plaatsen of door op een willekeurige toets te drukken.

Ja. Als het resultaat van een meting, die voor een maaltijd is uitgevoerd, tevens is gemarkeerd met een herinnering aan een meting na de maaltijd, herinnert de meter je er 1 uur of 2 uren na deze bloedglucosemeting door een akoestisch signaal aan, dat je na de maaltijd een meting uit dient te voeren.

Het markeren van een meetresultaat en het instellen van een herinnering aan een meting na de maaltijd worden als volgt uitgevoerd:

  1. Voer een bloedglucosemeting uit. Het bloedglucoseresultaat wordt op de display weergegeven.
  2. Laat de teststrip in de meter. Druk kort op de linkerpijl of rechterpijl om door de verschillende mogelijkheden voor het markeren van meetresultaten en de herinnering aan een meting na de maaltijd te bladeren.
  3. Als de markering of de herinnering aan een meting, die je wilt selecteren, op de display wordt weergegeven, moet je de teststrip uit de meter verwijderen.
Alle Vaak Gestelde Vragen bekijken
Still can't find what you need?

We willen graag je feedback!

START >