Lasagne van butternutpompoen en rucola
Ingrediënten (4 porties):
-
6 lasagnevellen
-
2 kleine butternutpompoenen, geschild en in blokjes gesneden, of 800 g butternutblokjes
-
1 eL groente- of kippenbouillon
-
200 ml water
-
1 tl zout
-
100 g verse rucola of voor een mildere smaak, babyspinaziebladeren
-
30 g grof gehakte pecannoten
-
100 g grof geraspte magere mozzarella (250 ml)
-
zwarte peper van de molen
-
gemalen nootmuskaat
Bereidingswijze:
Variant:Voeg wat gesneden zongedroogde tomaten toe aan de eerste laag butternutpuree voor extra smaak. Niet-vegetariërs kunnen dit meetellen als zetmeel en groenten of kunnen gewoon een portie gegrild mager vlees toevoegen voor een volledige maaltijd. |
Voedingswaarden per portie:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang meer nieuws over diabetes of bekijk onze andere blogs.