Lasagne van butternutpompoen en rucola | Accu-Chek®
hamburger overlay

Lasagne van butternutpompoen en rucola

Ingrediënten (4 porties):

 

  • 6 lasagnevellen
  • 2 kleine butternutpompoenen, geschild en in blokjes gesneden, of 800 g butternutblokjes
  • 1 eL groente- of kippenbouillon
  • 200 ml water
  • 1 tl zout
  • 100 g verse rucola of voor een mildere smaak, babyspinaziebladeren
  • 30 g grof gehakte pecannoten
  • 100 g grof geraspte magere mozzarella (250 ml)
  • zwarte peper van de molen
  • gemalen nootmuskaat
 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg de lasagnevellen naast elkaar op een voldoende grote bakplaat en overgiet ze met kokend water om de pasta zacht te maken. Zet opzij.

  3. Doe de blokjes butternutpompoen in een glazen kom en besprenkel met groentebouillon. Voeg het water eraan toe, dek af met een microgolfbestendig deksel en zet gedurende 15 minuten in de microgolfoven op hoog vermogen tot hij zacht genoeg is om te pureren. Of kook in een steelpan op het fornuis tot hij zacht is.

  4. Pureer de butternutpompoen samen met de bouillon en kruid licht af met peper en zout. De puree moet behoorlijk dun zijn. Is dat niet het geval, voeg dan wat meer kokend water toe.

  5. Schep een derde van de butternutpuree in een licht ingevette ovenschaal van 300 mm x 150 mm.

  6. Haal de lasagnevellen uit het water, dep ze droog met keukenpapier en leg twee vellen van de zachte pasta op de butternutpuree en doe er een flinke laag verse rucola over (ongeveer de helft van de blaadjes).

  7. Schep er nog een derde van de butternutpuree op, leg er nog twee vellen pasta over en bestrooi met de helft van de gehakte pecannoten.

  8. Bedek met de resterende helft van de rucola en de laatste twee vellen zachte pasta.

  9. Verdeel de resterende butternutpuree over de pasta en bestrooi met de overblijvende pecannoten.

  10. Dek af en zet 10 minuten in de oven of zet gedurende 5 minuten in de microgolfoven op hoog vermogen.

  11. Haal de lasagne uit de (microgolf)oven en werk gelijkmatig af met de mozzarella en bestrooi met wat nootmuskaat. Zet de oven op grillstand en plaats de lasagne terug in de oven tot de kaas goudbruin is.

  12. Serveer op een bedje van gemengde sla voor een volledige maaltijd.

Variant:

Voeg wat gesneden zongedroogde tomaten toe aan de eerste laag butternutpuree voor extra smaak. Niet-vegetariërs kunnen dit meetellen als zetmeel en groenten of kunnen gewoon een portie gegrild mager vlees toevoegen voor een volledige maaltijd.

 

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 372 kcal
Eiwitten: 15 g
Vetten: 12 g
Koolhydraten: 57 g
Vezels: 6 g
Cholesterol: 20 mg
Zout: 481 mg
 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang meer nieuws over diabetes of bekijk onze andere blogs.

Related Articles

Share

Filed under: