Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Persbericht: Roche neemt mySugr over

Vilvoorde, 3 juli 2017

Roche neemt mySugr over, die integraal deel zal uitmaken van de nieuwe e-gezondheidsdiensten voor diabeteszorg van Roche. 

 

  • Met momenteel meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers over de hele wereld, is mySugr de meest toonaangevende diabetesmanagement app in de markt. 

  • Zorgverleners kunnen de bestaande Accu-Chek hulpmiddelen blijven gebruiken om betere en snellere therapiebeslissingen te nemen en tegelijkertijd de communicatie met hun patiënten verbeteren.

  • Via het open platform kunnen gebruikers van de mySugr app automatisch hun bloedglucosegegevens overdragen van de volgende generatie Accu-Chek systemen alsook van competitieve bloedglucosesystemen.

  • Wereldwijd verbindt het open platform voor geavanceerde gegevensuitwisseling en coachingdiensten mensen met diabetes en hun zorgverleners. 

Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) en mySugr kondigden vandaag aan dat beide partners een overeenkomst hebben gesloten waardoor Roche alle aandelen van mySugr GmbH verwerft. mySugr is één van de leidende mobiele diabetesplatformen in de markt. Het zal integraal deel worden van het nieuwe platform voor patiëntgerichte digitale gezondheidsdiensten voor diabeteszorg van Roche. Door de overname kan Roche zijn leidende positie op het vlak van diabetesmanagement uitbreiden.

“We zijn uiterst tevreden met deze overeenkomst omdat we mensen met diabetes zo toegankelijke oplossingen binnen een open platform zullen kunnen aanbieden. Het is onze bedoeling om mensen met diabetes te ondersteunen en hun levenskwaliteit te verbeteren”, zegt Roland Diggelmann, CEO Roche Diagnostics. “Roche en mySugr zijn partners sinds 2014 en we zien een uitstekende culturele overeenkomst aangezien beide ondernemingen de passie hebben om diabetesmanagement naar een hoger niveau te brengen en een verschil te maken bij het dagelijks beheer van diabetes .”

“We zijn gestart met mySugr om alledaagse problemen op te lossen en diabetestherapie te vereenvoudigen via smartphones”, zegt Frank Westermann, CEO en medeoprichter van mySugr. “Het team van mySugr heeft een kloof gedicht voor meer dan een miljoen trouwe gebruikers tot nu toe, en met de ervaring op het vlak van diabetes en het wereldwijde netwerk van Roche, zal mySugr een onmisbare bondgenoot voor een meer zorgeloos leven met diabetes worden.” 

MySugr staat centraal in de geïntegreerde strategie voor diabetesmanagement van Roche en blijft een afzonderlijke juridische entiteit met een open platform voor alle diabeteshulpmiddelen en -diensten. Gebruikers zullen nog steeds automatisch bloedglucosegegevens van hun voorkeurstoestel kunnen overdragen in de mySugr logboek app en gemakkelijk deze gegevens kunnen uitwisselen met artsen en zorgverleners.

Over mySugr

mySugr werd opgericht in 2012 en is gespecialiseerd in de algemene zorg voor mensen met diabetes. De apps en diensten van mySugr zijn een perfecte combinatie van diabetescoaching, therapiemanagement, , geautomatiseerde gegevenstracking en naadloze integratie met een toenemend aantal medische hulpmiddelen om de dagelijkse uitdagingen van een leven met diabetes te verlichten. Vroege investeerders zijn onder andere business angel “Hansi” Hansmann, iSeed Ventures en Roche Venture Fund. De onderneming heeft kantoren in San Diego (Californië) en Wenen (Oostenrijk), met 47 werknemers voor beide locaties. De mySugr app is beschikbaar in 52 landen en 13 talen.

Over Roche Diabetes Care

Roche Diabetes Care is een pionier op het gebied van de ontwikkeling van bloedglucosemonitoringsystemen en een wereldleider op het gebied van diabetesmanagementsystemen en -diensten. Al meer dan 40 jaar zet het merk Accu-Chek zich in om mensen met diabetes een kans te geven op een zo normaal en actief mogelijk leven, en om zorgverleners te helpen de toestand van hun patiënten optimaal te beheren. Vandaag biedt het Accu-Chek portfolio mensen met diabetes en zorgverleners innovatieve producten en slimme oplossingen voor een gemakkelijk, efficiënt en doeltreffend diabetesmanagement, van het meten van de bloedglucose, over het informatiebeheer tot het toedienen van insuline. Het merk Accu-Chek omvat bloedglucosemeters, insulinetoedieningssystemen, prikpennen, gegevensbeheersystemen en opleidingsprogramma's – die bijdragen tot een verbeterd medisch resultaat.  
Ga voor meer informatie naar www.accu-chek.be.


Over Roche

Roche is een wereldwijde pionier op het gebied van farmaceutica en diagnostiek gericht op het bevorderen van de levenskwaliteit van patiënten. . Door de gecombineerde kracht van farmaceutica en diagnostiek onder één dak is Roche toonaangevend op het gebied van individuele gezondheidszorg - een strategie die ernaar streeft de juiste behandeling voor elke patiënt op de best mogelijke manier te vinden.

 

Roche is 's werelds grootste biotechonderneming met unieke geneesmiddelen op het gebied van oncologie, immunologie, infectieziekten, oftalmologie en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Roche is ook wereldleider op het gebied van in-vitrodiagnostiek en weefselgebaseerde kankerdiagnostiek, en een pionier op het gebied van diabetesmanagement.

Roche werd opgericht in 1896 en blijft op zoek gaan naar betere manieren om ziektes te voorkomen, te diagnosticeren en te behandelen en een duurzame bijdrage te leveren aan de maatschappij. De onderneming wil ook de toegankelijkheid van medische innovaties voor patiënten verbeteren door samen te werken met alle relevante stakeholders. 30 door Roche ontwikkelde geneesmiddelen staan op de modellijst van essentiële geneesmiddelen van de WGO, waaronder levensreddende antibiotica, antimalariamiddelen en kankermedicatie. Roche is al 8 jaar op rij koploper op het gebied van duurzaamheid in de sector Farmacie, Biotechnologie en Biowetenschappen in de Dow Jones-duurzaamheidsindex (DJSI).

 

De Roche Groep, met hoofdkantoor in Bazel (Zwitserland), is actief in meer dan 100 landen en had in 2016 wereldwijd ruim 94.000 mensen in dienst. In 2016 investeerde Roche CHF 9,9 miljard in R&D en noteerde het een omzet van CHF 50,6 miljard. Genentech, in de Verenigde Staten, is een volle dochteronderneming van de Roche Groep. Daarnaast heeft Roche ook een meerderheidsaandeel in het Japanse Chugai Pharmaceutical. Ga voor meer informatie naar www.roche.com.

Alle handelsmerken die worden gebruikt of vermeld in dit bericht, zijn wettelijk beschermd.

 

Roche Diagnostics Belgium Media Relations 

Christel Van Weert
[email protected]
0474 65 25 47