Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Wij laten zien wat wèl mogelijk is

A trip back to memory lane

Toen ik afgelopen weekend bij mijn ouders thuis op visite was vertelde mijn vader dat hij nog wat oude documenten had liggen van mij, en vroeg of ik deze mee naar huis wilde nemen. Eerst vroeg ik natuurlijk wat voor documenten het waren. Oude fietsmetingen, conditie- en bloedtesten zei hij. Vroeger als wielrenner deed ik bij een sportmedisch arts elk jaar minimaal één uitgebreid onderzoek voor mijn bloedwaarden en conditie. (Dit deed ik naast de gewoonlijke controles voor mijn diabetes.) Ik was wel benieuwd naar de waarden dus pakten we ze erbij.

Krantenartikelen uit het verleden

Tot mijn verrassing zaten er ook gekopieerde krantenartikelen bij van mij uit de tijd toen ik nog profwielrenner was. Klinkt allemaal heel lang geleden, maar dat valt wel mee. Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden dat ik profwielrenner was. Erg leuk om dit weer eens terug te zien.

Zoals ik al in eerdere blogs heb verteld was ik prof voor team type 1 (nu team Novo Nordisk). Omdat het een Amerikaanse ploeg was, woonde ik een jaar in Amerika. Ik kan het me nog heel erg goed herinneren toen ik voor het eerst contact zocht met de ploeg en met wat voor een reden. Om zelf meer te leren over mijn diabetes en om anderen te inspireren. Uiteraard ook om een betere wielrenner te worden.

Toen ik een contract kreeg bij de ploeg was ik in de wolken! Het was speciaal en een kans die velen niet kregen. Het feit dat kranten grote artikelen eraan wilden wijden met koppen als: “De eerste van Olaf Kerkhof”, “Droom wordt werkelijkheid” en “Wij laten zien wat wèl mogelijk is” benadrukte hoe bijzonder het was wat wij deden. Uiteraard wist ik dat zelf ook, maar vooral de laatste kop: “Wij laten zien wat wèl mogelijk is” vind ik mooi. Dit is namelijk nog steeds de boodschap die ik probeer uit te dragen door mijn leven met diabetes.

Het geeft mij erg veel voldoening om anderen te helpen met het sporten en hun diabetes. Elke keer weer leren we van elkaar. Ik sta open voor een gesprek en probeer anderen te motiveren en te inspireren met mijn ervaringen. Dat deed ik 10 jaar geleden al en nu nog steeds!

 

 

Wie is Olaf?

 

Ik ben Olaf Kerkhof (04-09-1987). Samen met mijn vrouw Renate en onze kinderen Abel en Sep woon ik in Amersfoort. Ik werk als personal trainer en in mijn vrije tijd sport ik graag. Hardlopen is mijn passie en de focus ligt op de marathon. Sinds 2001 heb ik diabetes type 1. Ik probeer mijn diabetes zo goed mogelijk te reguleren, maar zorg er wel voor dat ik mijn leven kan leiden zoals ik dat wil. Ik probeer mijn leven niet te laten leiden door mijn diabetes. Op Instagram kun je me vinden via @olaf.kerkhof.

 

 

 

 

Share

Filed under: