Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

view all videos

Veel gestelde vragen

Specifieke eigenschappen

Het FAD-GDH enzym is een sleutelcomponent van de nieuwe teststrip samenstelling en werkt samen met andere systeemcomponenten voor een betere accuraatheid en minder interferentie in de resultaten.

Ja, de Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters voldoen aan de eisen van de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 (In vitro testsystemen – Eisen voor bloedglucose-monitoringssystemen voor het zelftesten ten behoeve van het reguleren van de diabetes mellitus). Het evaluatierapport is beschikbaar in de lanceringsmap.

Als baanbrekend producent van innovatieve bloedglucose technologiën, zijn de Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters onze meest accurate meters uit ons productgamma.

Nee, Accu-Chek Instant en Accu-Chek Instant S meters zijn zodanig ontworpen dat een laag batterijniveau geen invloed heeft op de meetresultaten.

Ja. de Accu-Chek Instant werkt niet alleen accuraat met capillair bloed, maar ook met veneus, arterieel en neonataal bloed.

Het Accu-Chek Instant systeem voldoet aan de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 en biedt een 10/10 nauwkeurigheid voor betrouwbare resultaten.

De Accu-Chek Instant meter is een van de nauwkeurigste systemen dat onze onderneming ooit heeft geproduceerd en voldoet aan de ISO-normen 15197:2013 en 15197:2015 voor uiterst nauwkeurige systemen. Er zijn andere producenten die een gelijkaardige nauwkeurigheid claimen. Het systeem heeft een 10/10 analytische accuraatheid.

10/10 verwijst naar een intern testprotocol dat aan de ISO-norm voldoet. Voor drie verschillende loten teststrips moet 95% van de BG resultaten binnen ± 10 mg/dL van de referentiewaarde vallen bij een glucoseconcentratie < 100 mg/dL of binnen ± 10% bij een glucoseconcentratie ≥ 100 mg/dL.

Ja, de Accu-Chek Instant meter kan met het Accu-Chek Smart Pix systeem worden verbonden met behulp van een standaard USB-kabel. U hebt geen extra dongel nodig. Zodra de meter op de computer aangesloten is, kan de gebruiker gegevens overdragen en datum, tijd en een streefbereik instellen. 

Nee, de meter heeft geen WiFi of NFC verbinding. Maar de Accu-Chek Instant meter verbindt via BLE met de Accu-Chek Connect app op de smartphone van de patiënt. Gegevens worden overgedragen of rapporten worden verzonden via de Accu-Chek Connect app, waaronder e-mail, sms, en automatische upload in het Accu-Chek Connect Online systeem.

Accu-Chek Instant meters gebruiken de BLE Pass Key Pairing beveiliging. Dat is dezelfde technologie als die in de Accu-Chek Connect en de Accu-Chek Guide meters wordt gebruikt.

De app werkt offline, maar u hebt een actieve internetverbinding nodig om de gegevens te synchroniseren met het Accu-Chek Connect Online systeem. U moet online zijn om gegevens te delen en een backup te maken.

Alle Vaak Gestelde Vragen bekijken

Bekijk informatie over gezondheid en veiligheid

Nog altijd niet gevonden wat je zocht?

We willen graag je feedback!

START >

Accu-Chek Instant

Beschrijving

Heb je al gehoord van een meting die je geen moeite kost? Maak het jezelf makkelijk met de vernieuwde  Accu-Chek  Instant. Deze bloedglucosemeter is snel, gemakkelijk in gebruik en zeer nauwkeurig. Met de vernieuwde kenmerken past de Accu-Chek Instant nog beter bij jouw wensen. Door naar onze gebruikers te luisteren hebben wij de Accu-Chek Instant verbeterd waardoor hij zeer goed in jouw leven past.

De nieuwe kenmerken van de Accu-Chek Instant

Makkelijk in gebruik

Zodra de teststrip in de meter gestoken wordt, kan je direct beginnen meten. De 2 knoppen aan de rechterkant maken het makkelijk om door de testresultaten te navigeren. Zo kan er met de bovenste knop terug gekeken worden naar de vorige metingen, maar de meter geeft ook de gemiddelde metingen weer van 7, 30 en 90 dagen. Daarnaast is er een tweede knop toegevoegd waarmee je de tijd en datum op de meter kan aanpassen. 

Verwijder de teststrip zonder deze aan te raken


De vernieuwde Accu-Chek Instant beschikt over een teststrip uitwerpmechanisme. Die verwijdert eenvoudig en met één druk op de knop de teststrip uit de meter op een hygiënische en simpele manier.

Zichtbare ondersteuning

De kleuren op de meter tonen onmiddellijk of de gemeten waarde binnen de persoonlijke streefwaardebereik ligt. 

Blauw: boven streefwaardebereik
Groen: binnen streefwaardebereik
Rood: onder streefwaardebereik

Met behulp van de diabetesmanagementsoftware, kun je de schaal aanpassen naar de persoonlijke behandeldoelstellingen van de patiënt.

Eenvoudig bloed aanbrengen

De Accu-Chek Instant heeft bijzondere teststrips met een extra brede applicatiezone. Zo kan de patiënt een kleine bloeddruppel aanbrengen op de gehele breedte van de strip. Het aanbrengoppervlak is hierdoor groter dan van andere strips op de markt. Dit maakt de bloed absorptie eenvoudiger.

Overtreft de strengste nauwkeurigheidseisen op de markt

De Accu-Chek Instant overtreft de strengste nauwkeurigheidseisen van de ISO 15197:2013 / ISO 15197:2015. Dit geeft vertrouwen dat de dagelijkse therapie gebaseerd is op betrouwbare meetgegevens.

De Accu-Chek Instant verbinden aan de mySugr app

Het is mogelijk om de Accu-Chek Instant te verbinden met de mySugr app. De mySugr app is de meest gebruikte diabetes app ter wereld en wordt zeer gewaardeerd door gebruikers. Wanneer de meter verbonden is met de mySugr app via bluetooth worden de meetgegevens automatisch opgeslagen in de app. Hierdoor hoef je geen handmatig dagboekje meer bij te houden en kunnen de gegevens gemakkelijk via pdf met je zorgverlener gedeeld worden. Daarnaast kan je de gratis gecertificeerde boluscalculator gebruiken. Bij de aanschaf van een Accu-Chek Instant krijg je de pro-versie van de mySugr app er gratis bij! Kijk op: https://www.accu-chek.be/mysugr-app

 

Gebruikershandleidingen

DRAADLOZE TECHNOLOGIE

Bluetooth®

SCHERM

Verlichte lcd-display

RESULTATEN

In minder dan 4 seconden

GROOTTE

77,1 x 48,6 x 15,3 mm (LBH)

BATTERIJTYPE

2 knoopcelbatterijen (CR2032)

TESTSTRIP

Accu-Chek Instant

PRIKPEN

Accu-Chek Fastclix

Voordelen en eigenschappen
  • De intuïtieve indicator toont je onmiddellijk of je bloedglucosewaarden je streefwaardenbereik liggen. De waarden kunnen gepersonaliseerd worden zodat ze in lijn liggen met je persoonlijke doelstellingen.
  • Alleen wat je nodig hebt: je testresultaten en je gemiddelden ijn zichtbaar op de meter.
  • Ga eenvoudig van start: er zijn geen instellingen nodig – voer de teststrip in, breng een kleine bloeddruppel aan en lees op het grote scherm je bloedglucoseresultaat af. Verwijder de teststrip na het meten en de meter gaat automatisch uit.
  • Teststrip met breed testveld: breng om het even waar op de brede gele rand een kleine druppel bloed aan.
  • Bewezen nauwkeurigheid: voldoet aan alle eisen van ISO 15197:2013 / EN ISO 15197:2015 1,2 en biedt zo een betere nauwkeurigheid3 voor betrouwbare resultaten.
Technische gegevens
Bewaarcondities voor de meter:

Temperatuur: -25 tot 70°C

Geheugencapaciteit:

De meter slaat automatisch 720 bloedglucoseresultaten op in het geheugen. Op de meter kan je terugkijken naar deze  bloedglucoseresultaat en de gemiddelden.

Automatisch uitzetten:

90 seconden nadat een meting werd uitgevoerd, 15 seconden nadat een teststrip werd verwijderd of 5 seconden na het laatste meetresultaat.

Gewicht:

Ong. 40 g (met batterijen)

Interfaces:

USB: micro-B connector; Bluetooth®; Continua Certified® naar een Continua Certified manager

 

 

Accu-CHEK, Accu-CHEK Instant, FASTCLIX en MYSUGR zijn handelsmerken van Roche. Het Bluetooth® woordmerk en logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en al die merken worden onder licentie gebruikt door Roche.