Chocoladecake met aardbeien
Ingrediënten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Was de helft van de aardbeien, snij ze in stukjes en zet ze in een steelpan op een laag vuur. Voeg de bruine suiker, het water en het vanille-extract toe en laat zachtjes sudderen terwijl je het cakebeslag maakt.
3. Klop de margarine en de suiker.
4. Zeef de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een aparte kom. Voeg de haverzemelen toe en meng met een lepel om het beslag luchtig te maken.
5. Voeg het ei en eiwit een voor een toe aan het botermengsel, afgewisseld door één of twee lepels droge ingrediënten. Gebruik een elektrische mixer om goed te mengen.
6. Spatel de overige droge ingrediënten, het aardbeienmengsel en de melk in het beslag.
7. Vet een bakvorm van 200 x 70 mm lichtjes in met een anti-aanbakspray en schep er het beslag in.
8. Zet in de oven en bak gedurende 25 à 30 minuten tot de cake klaar is.
Werk net voordat je de cake gaat serveren af met de overblijvende verse aardbeien.