Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek Insight Tender en de Accu-Chek Insight Flex infusieset hebben een aansluiting die speciaal is ontwikkeld voor de Accu-Chek Insight insulinepomp. Deze is niet compatibel met luer-lock-aansluitingen.

Watersporten en zware transpiratie kunnen invloed hebben op de pleister van de infusieset - probeer een pleister van extra waterdoorlatend materiaal (zoals Tegaderm™ of Opsite™ IV3000™) voor extra zekerheid op de infusieplaats. Sandwichtechniek: reinig de huid met een removerdoekje, laat drogen, breng een steriel verband aan, plaats de set in het verband en bedek de set met een tweede steriel verband om de infusieset te ''sandwichen''.

De Accu-Chek-infusieset is afkoppelbaar, waardoor u vrij bent om uw insulinepomp tijdens uw activiteiten af te koppelen. Bespreek met uw arts hoe lang u de insulinepomp tijdens het sporten of een dagje aan het strand mag afkoppelen.

 

Pijn op de infusieplaats kan erop wijzen dat u een set gebruikt die niet op de juiste diepte voor en/of hoek bij u doordringt (dit geldt speciaal voor kinderen of dunne mensen). Bespreek met uw arts of u kunt overstappen naar een andere naald of canulelengte en/of -hoek.

Om de infusieplaatsen vrij van infectie te houden, bevelen we bij stalen naaldensets aan dat ten minste iedere 48 uur van plaats wordt gewisseld en bij zachte canulesets iedere 72 uur. Het is belangrijk dat u uw bloedglucosewaarde altijd 1-3 uur na het aanbrengen van een nieuwe set test om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

Het kan zijn dat u een kleine prik voelt als u de set inbrengt, maar veel mensen vinden het inbrengen van een infusieset prettiger dan injecties.

Het gebruik van hypoallergene materialen heeft een hoge prioriteit bij Roche. Onze infusiesets zijn latex- en pvc-vrij. Bovendien worden zo min mogelijk lijmen en oplosmiddelen gebruikt. De zelfklevende pleister is daarnaast speciaal ontworpen om de onderliggende huid te laten ademen. Allergische reacties zijn desondanks nooit volledig uit te sluiten. Soms ontstaan ze plotseling, zelfs als het product al jaren wordt gebruikt.

Mocht u last hebben van een allergische reactie, vraag uw arts dan om producten waarmee u op een comfortabele manier uw therapie kunt voortzetten.

Een aantal van onze consumentenproducten en oppervlaktematerialen bevat weekmakers, zogenaamde plastificeermiddelen, om het materiaal flexibel te maken. Van deze materialen is bekend dat ze een allergische reactie teweeg kunnen brengen of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn. De weekmakers worden meestal gebruikt in PVC. Omdat de Accu-Chek-infusiesets PVC-vrij zijn , kunnen we plastificeermiddelen, met name DEHP [bis(2-ethylhexyl)ftalaat] en DBP [dibutylftalaat] uitsluiten.

Nog altijd niet gevonden wat je zocht?

We willen graag je feedback!

START >

Accu-Chek Insight Tender

Beschrijving

De Accu-Chek Insight Tender infusieset heeft een soepele canule met een variabele inbrenghoek en is ontworpen voor een optimale pasvorm bij verschillende infusieplaatsen en voor verschillende lichaamstypen.

Gebruikershandleidingen

INBRENGEN

Inbrenghoek 20° tot 45°

MATERIAAL

Soepel

CANULELENGTES

13 en 17 mm

SLANGLENGTES

40, 70 en 100 cm

Voordelen en eigenschappen
  • Variabele inbrenghoek voor de ideale diepte bij verschillende infusieplaatsen bij gecontroleerd, handmatig inbrengen
  • Geïntegreerde naaldkap geeft de naald bloot bij gebruik en beschermt bij verwijderen - kan onbedoeld vingerprikken voorkomen
  • Venster in de pleister geeft u duidelijk zicht op uw infusieplaats
  • Omkeerbare aansluiting op de infusieplaats met zachte, afgeronde uiteinden om onbedoelde afkoppeling te voorkomen; de hoorbare klik geeft aan dat de bevestiging veilig is
  • Keuze uit twee canulelengtes die passen bij uw lichaamstype en infusieplaats​
  • Veilige, comfortabele pleister; probeer als uw huidallergieën hebt een andere Accu-Chek Insight-infusieset - elke set gebruikt een andere pleister
Technische eigenschappen
Inbrenghoek:

20° - 45°

Canule:

Soepele canule

Connector:

Omkeerbaar, op de inbrengplaats, met afgeronde hoeken om te voorkomen dat het los raakt

Canulelengtes:

13 en 17 mm

slanglengtes:

40, 70 en 100 cm

Zelfklevende pleister:

Comfortabele zelfklevende pleister, veilig, met verschillende zelfklevende pleisters per Accu-Chek Insight infusieset in geval van huidreacties

Pompaansluiting:

Special ontwikkeld voor gebruik met de Accu-Chek Insight insulinepomp