Verbeterde testcassette nu beschikbaar!

We weten hoe hard je ons Accu-Chek® Mobile systeem apprecieert. Wij ook! Daarom hebben wij de cassette nu nog beter gemaakt! Het is één van onze prioriteiten om je gebruikservaring en de kwaliteit van onze oplossingen te verbeteren.

De nieuwe testcassette heeft twee grote voordelen:

  1. Nu met een nog betere nauwkeurigheid1 voor resultaten die je kunt vertrouwen.

  2. Een nog eenvoudigere meting dankzij de nieuwe afstandshouders.

Dus, dit is goed nieuws maar waarom?

Betere nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van je meetresultaten is heel belangrijk. Het Accu-Chek Mobile systeem voldoet dan ook aan alle eisen van de norm ISO 15197:2013 en biedt zelfs een betere nauwkeurigheid voor alle geteste loten. Betere nauwkeurigheid kan helpen om je streefwaarden te bereiken, je HbA1c te verbeteren en het risico op hypoglycemieën te verminderen.2,3

Eenvoudigere meting

De afstandshouders kunnen je helpen om ongewenst contact van de applicatiezone met de huid te vermijden. Dit betekent dat bloed aanbrengen eenvoudiger wordt en dit zorgt voor een nog eenvoudigere meting.

Moet je jouw manier van meten aanpassen?

Je hebt waarschijnlijk geleerd dat je de meter verticaal moet vasthouden wanneer je bloed aanbrengt. Nu de cassette over de afstandshouders beschikt, raden we je aan om de meter vast te houden op een manier dat je de applicatiezone kan zien wanneer je bloed aanbrengt. Plaats je vinger voorzichtig tegen de afstandshouders zodat de bloeddruppel wordt aangebracht in het midden van de applicatiezone.

Moet ik nog iets anders weten?

De afstandshouders zijn zo ontworpen dat je eenvoudig kan meten met een vingerprik. Ze zijn niet ontworpen om op alternatieve plaatsen (bijv. arm) van het lichaam te meten.

Houd de meter zodanig dat je de applicatiezone kan zien.

Vermijd de meter vast te houden op een manier dat je de applicatiezone niet ziet.

Hoe moet ik een meting uitvoeren met de nieuwe testcassette?

Download stappenkaart (PDF)

Veel gestelde vragen

  • Waarom is de testcassette veranderd?

    De nieuwe testcassette is het resultaat van een investering in continue productverbetering. We willen je een zo aangenaam mogelijke testervaring bezorgen, samen met de hoogste standaard voor kwaliteit.

  • Wat is het verschil tussen de nieuwe en vorige testcassette?

    Het belangrijkste verschil zijn de afstandshouders die ervoor zorgen dat ongewenst contact van de applicatiezone met de huid vermeden wordt. De nieuwe testcassette heeft 2 grote voordelen: meer nauwkeurige resultaten en een eenvoudigere meting.

  • Hoe herken ik de nieuwe testcassette?

    Je kunt de nieuwe testcassette herkennen aan het groene label op de verpakking “Verbeterde testcassette”. Het grootste verschil dat visueel zichtbaar is zijn de 2 afstandshouders naast de applicatiezone.
    Huidige test casette Nieuwe test casette

  • Moet ik nu mijn manier van meten veranderen?

    Ja, maar slechts een klein beetje: je hebt waarschijnlijk geleerd dat je de meter verticaal moet vasthouden wanneer je bloed aanbrengt. Nu de cassette over de afstandshouders beschikt, raden we je aan om de meter vast te houden op een manier dat je de applicatiezone kan zien wanneer je bloed aanbrengt. Plaats je vinger voorzichtig op de afstandshouders zodat de bloeddruppel wordt aangebracht in het midden van de applicatiezone.

    Vergeet niet dat het prikken op alternatieve plaatsen (bv. de arm) niet langer mogelijk is – je mag enkel meten met een druppeltje bloed uit de vingertop.

  • Is het prikken op alternatieve plaatsen nog steeds mogelijk met de nieuwe testcassette?

    Nee. De afstandshouders zijn zo ontworpen dat je eenvoudig kan meten met een vingerprik. Ze zijn niet ontworpen om op alternatieve plaatsen (bijv. arm) van het lichaam te meten.

  • Kan ik de vorige testcassette nog steeds gebruiken?

    Ja, je kan nog steeds de vorige testcassette gebruiken totdat deze vervalt.

Referenties

1 Baumstark A et al.: System Accuracy and User Performance Evaluation of an Improved System for Self-Monitoring of Blood Glucose, Journal of Diabetes Science and Technology, first published January 1st 2018

2 Boettcher et al.: Diabetes Technology & Therapeutics; Volume 17, Number 4, 2015

3 Fortwaengler et al.: Journal of Diabetes Science and Technology; [Epub ahead of print], Sep 2017