Dutch
Voor 4-6 kinderen (4-6 lunches)
Kooktijd: 35 minuten
Ingrediënten
3 kippenborsten (in blokjes gesneden)
480 ml augurkensap
1 tl zout (in totaal)
1 ei
60 g amandelmeel
60 g paneermeel
1 tl knoflookpoeder
1 tl peper
½ tl gerookt paprikapoeder
Bereiding
1. Leg de kippenblokjes in het augurkensap en laat minstens 1 uur marineren (liefst zelfs een nacht).
2. Meng in een kleine kom het amandelmeel, paneermeel en de kruiden.
3. Kluts het ei in een andere kom.
4. Haal de kip uit het augurkensap en bedek elk stuk met bloem.
5. Haal de kip vervolgens door het eimengsel en paneer de kip opnieuw met het bloemmengsel.
6. Bak 22-30 minuten op een rooster op 220 °C
Extra
Dip in honingmosterd- of barbecuesaus!
Article Nature:
Article Title:
KIPNUGGETS VOOR DE KIDS
Thumbnail Image: