Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

Roche Diabetes Care voldoet als fabrikant van medische instrumenten, gecertificeerd volgens Europese standaarden, aan alle toepasselijke Europese richtlijnen. Het instrument heeft het CE-label (Conformité Européene), wat betekent dat het product voldoet aan de veiligheids- en normatieve vereisten van die Europese richtlijnen. De Europese richtlijnen zijn geldig en worden erkend onder overeenkomsten inzake wederzijdse erkenning met veel landen, waaronder Canada, Latijns-Amerika, Azië-Pacific en Japan. Het instrument voldoet ook aan de US Needlestick Safety and Prevention Act, de TRBA 250 (Duitsland), de NR 32 (Brazilië) en andere toepasselijke wetten.

De Accu-Chek Safe-T-Pro Plus wordt geproduceerd in Polen en Japan.

200 eenheden.

Nee.

Nee.

Neen, de Accu-Chek Safe-T-Pro Plus bevat geen latex.

Als de prikpen goed wordt bewaard, blijft die 4 jaar na sterilisatie functioneel.

Als de lancetten goed worden bewaard, blijven ze 4 jaar na sterilisatie steriel.

De lancet (= naald die is omgeven door de steriele beschermkap) van de Accu-Chek Safe-T-Pro Plus prikpen wordt gesteriliseerd door middel van gammabestraling conform internationale standaarden.

De prikpen moet worden weggegooid in overeenstemming met de afvoerprocedures van je faciliteit.

Bij kinderen onder de 1 jaar moet capillair bloed worden afgenomen uit de hiel. Het bloed moet worden afgenomen aan de zijkanten van de zool.

De punctie moet verticaal worden verricht ten opzichte van de zool. Bij het afnemen van bloed moet het kind worden vastgehouden met zijn voet in verticale richting naar de grond. Als er bloed is afgenomen op een prikplaats, mag daar niet voor een tweede keer worden geprikt.

Om de bloeddoorstroming bij de hiel te bevorderen voordat je bloed afneemt, kan je de hiel voorzichtig verwarmen, bijvoorbeeld door de hiel in een warme vochtige doek te wikkelen van maximaal 42° C.

De hiel moet worden gedesinfecteerd en volledig droog zijn.

Bij het afnemen van capillair bloed uit de hiel van kinderen onder 1 jaar gebruikt u alleen de lage of medium diepte-instelling. Bij een hoge diepte-instelling kan de calcaneus (het hielbeen) letsel oplopen.

Alle Vaak Gestelde Vragen bekijken
Still can't find what you need?

We willen graag je feedback!

START >