Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De barometerdruk wanneer de pomp in werking is, is 50 tot 106 kPa (500 tot 1060 mbar). Dat betekent dat het theoretisch toegestane hoogtebereik voor de Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp 5.643 tot -360 meter is.

Een vroegtijdige occlusiedetectie is een belangrijke factor voor een veilige en effectieve insulinepomptherapie.

 • Een occlusie is een onverwachte gebeurtenis waarbij de insulinestroom van een pomp in het subcutane weefsel wordt geblokkeerd.
 • De patiënt is zich er doorgaans niet van bewust dat er een occlusie is opgetreden.
 • Vanwege de gemiste insuline kan een storing vaak leiden tot verhoogde bG waarden. Wanneer die niet ontdekt worden, kan dit hyperglycemie of ketose tot gevolg hebben met het risico op het ontwikkelen van een levensbedreigende diabetische ketoacidose (DKA).1

Het Accu-Chek Combo systeem heeft een snellere occlusiedetectie waardoor de ernst van hyperglycemie en het risico op ketoacidose door occlusies kan worden beperkt.

1. Guilhem, I. et al., Technical risks with subcutaneous insulin infusion. Diabetes Metab 2006, Vol. 32, p. 279 – 284.

De Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp kan in het vliegtuig worden gedragen. Er moet echter wel met een aantal aspecten rekening worden gehouden:

 1. Koppel uw infusieset af tijdens het opstijgen en landen. Snelle en extreme veranderingen in de luchtdruk, bijvoorbeeld als een vliegtuig opstijgt of landt, kunnen de insulinetoevoer beïnvloeden, zeker als er luchtbellen zijn in de ampul of de slang.
 2. Schakel de Bluetooth® verbinding tussen de pomp en meter uit, zodat u voldoet aan de veiligheidsinstructies bij het vliegen.

Er zijn veel accessoires waarmee u de pomp verborgen kunt houden. Voor vrouwen is een bh-zakje een populaire optie. Het zakje kan aan de zijkant van de bh worden bevestigd en de pomp hangt onder de arm. Dit insulinepompzakje is een prima oplossing voor formele kleding, zomerjurken en tanktops. Er zijn ook speciale zakjes voor op de dij en arm. Sommige vrouwen doen de pomp gewoon in een babysokje en stoppen dat dan aan de voor- of zijkant van hun bh of spelden het vast aan hun kleding.

Het Bluetooth® woordmerk en de Bluetooth logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en worden door Roche in licentie gebruikt.

Uw zorgverlener schrijft de insuline voor die voor u geschikt is. Een insulinepomp zorgt voor een continue toediening van snelwerkende insuline, dus langwerkende insuline is niet nodig. Omdat snelwerkende insuline een beter voorspelbare absorptie heeft dan insuline met een gemiddelde of lange werking, kunnen uw bloedglucosewaarden beter worden gereguleerd.

De insulinepompen van tegenwoordig zijn ongeveer zo groot als een mobiele telefoon en wegen rond de 100 gram. Overdag kunt u de pomp aan de tailleband van uw kleding bevestigen of in een broek- of jaszak stoppen. Sommige vrouwen dragen de pomp zelfs in hun bh. 's Nachts hebt u ook verschillende keuzes. Sommige mensen klippen de pomp vast aan hun pyjama, anderen stoppen de pomp in een hoesje of onder hun kussen. Veel mensen leggen de pomp gewoon naast zich neer.

Een insulinepomp levert continu insuline onder het huidoppervlak. Een insulinepomp wordt ook wel aangeduid met continue subcutane insuline-infusie of CSII. Een pomp draagt ertoe bij dat bloedglucosewaarden zo normaal mogelijk worden gehouden. Een baanbrekende wetenschappelijke studie heeft aangetoond dat het onderhouden van bloedglucosewaarden op zo normaal mogelijke niveaus de kans op complicaties door diabetes aanzienlijk verkleint.1

1Diabetes Control and Complications Trial Research Group. The effect of intensive treatment of diabetes on the development and progression of long-term complications in insulin-dependent diabetes mellitus. New Engl J Med. 1993;329:977-986.

De hoeveelheid insuline die wordt toegediend (in aanvulling op uw basale dosering) om de inname van voedsel en hoge bloedglucosewaarden te corrigeren. De bolusdosering wordt bepaald door uw arts of zorgverlener.

Dat is de hoeveelheid insuline die per uur nodig is om te voldoen aan uw basale insulinebehoeften, los van maaltijden. Bij insulinepomptherapie wordt uw basale dosering bepaald door uw arts of team van zorgverleners. De dosering kan worden aangepast om aan uw individuele fysiologische behoeften gedurende de dag te voldoen. Uw basale dosering wordt toegediend via uw insulinepomp volgens de curve van uw persoonlijke basale profiel of profielen.

Voor een goed of nauwkeurig reguleren is een uitgebalanceerde aanpak nodig. Insulinepompen kunnen zeker helpen bij het reguleren van uw bloedglucosewaarde, maar goed eten, uw bloedglucose controleren en regelmatig lichaamsbeweging zijn even belangrijk. De insulinepomp zorgt niet voor uw diabetes - dat doet u zelf.

Insulinepompen zijn bewezen veilig. Ze worden wereldwijd al jarenlang gebruikt door honderdduizenden mensen. Door de technologie van tegenwoordig zijn ze alleen maar beter geworden. De Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp bijvoorbeeld voert dagelijks 9 miljoen veiligheidscontroles uit.

In België, insulinepomptherapie wordt volledig terugbetaald als je aan bepaalde criteria voldoet. Neem contact op met uw diabetes team voor meer informatie.

Alle Vaak Gestelde Vragen bekijken
Nog altijd niet gevonden wat je zocht?

We willen graag je feedback!

START >

Accu-Chek Combo

accu-chek combo insulinepomp
Beschrijving

Interactieve draadloze Bluetooth® verbinding tussen de twee apparaten, met de Accu-Chek Aviva Combo meter kun je de pomp geheel op afstand bedienen en een bolus snel en discreet afgeven. Bovendien beschikt je in een handomdraai over een volledig overzicht van de status en werking van de pomp. De pomp hoeft niet te worden aangeraakt, alles kan worden gedaan met de afstandbediening

Gebruikershandleidingen

DRAADLOZE TECHNOLOGIE

Bluetooth®

AMPULGROOTTE

315 eenheden U100

Voordelen en eigenschappen

De Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp

 • Flexibiliteit om uw basale dosering in te stellen tot 0,05 U/h zelfs in minimale doseringen van 0,01 eenheden als u maar een geringe basale insuline nodig hebt
 • Met de tijdelijke basaal doseringsfunctie kunt u snel de basale dosering instellen op veranderde omstandigheden (ziekte, sport, stress, premenstrueel, enz.)
 • De insulinepomp kan indien nodig onafhankelijk van de meter worden bediend
 • De ampul heeft een inhoud van 315 eenheden U-100, wat het gebruiksgemak vergroot aangezien dagelijkse insulinebehoeften verschillen

 

Technische eigenschappen
Batterijen:

Eén 1,5 Volt AA Alkaline (LR6) of Lithium (FR6) batterij of één 1,2 Volt oplaadbare NiMH AA (HR6) batterij.

Afmetingen:

94 x 55 x 25 mm

Gewicht:

Ongeveer 110g met batterijen en volle ampul

Basaalsnelheid:

Min. = 0.05 U/h, Max. = 50 U/h.

Er zijn 24 basale dosering  aanpasbaar in eenheden van 0,01 (tot  1,00 U/h), 0,05 (tot 10,0 U/h) en 0,1 (tot 50,0 U/h)

Tijdelijke basale dosering:

Kan in stappen van 10% worden aangepast, 0-90% voor vertragingen, 110 – 250% voor verhogingen. De duur kan in intervallen van 15 minutes worden aangepast tot maximaal 24 uren.

Veiligheidsysteem:

Waarschuwingssysteem, akoestische signalen, informatie op de display, trilsignalen, twee microprocessors. De insulinepomp wordt aangestuurd door twee microprocessors. Het beveiligingsconcept houdt in dat één processor (de toezichthoudende processor) de andere (de hoofdprocessor) controleert. Als er in de hoofdprocessor een defect of storing optreedt, wordt dit door de toezichthoudende processor waargenomen. De motor wordt dan onmiddellijk uitgeschakeld en foutmelding E7: ELEKTRON. FOUT wordt weergegeven. De hoofdprocessor kan op zijn beurt op elk gewenst moment vaststellen of de toezichthoudende processor goed werkt.

DRAADLOZE TECHNOLOGIE

Bluetooth®

Voordelen en eigenschappen

Bloedglucosemeter

 • Nauwkeurige resultaten binnen seconden - voor meer flexibiliteit
 • Geïntegreerd gegevensbeheer
 • Pre- en postprandiale herinneringsfuncties

Afstandsbediening

 • De Accu-Chek Spirit Combo insulinepomp is geheel op afstand te bedienen - voor meer discretie
 • Bluetooth®  technologie = veilig + betrouwbaar + onzichtbaar = discreet

Bolusadvies

 • Bolusadvies in drie eenvoudige stappen - voor minder angst voor hypo's
 • Volledig instelbaar op individuele behoeften
 • Ontworpen voor een beter postprandiaal beheer

 

Technische eigenschappen
Display:

Kleurendisplay toont bewezen bolusadvies, bG-waarden, diabeteslogboek en insulinepompschermen

Batterijen:

Drie AAA alkaline batterijen

Geheugen:

1000 opslagen in dagboek

Afmetingen:

94 x 55 x 25 mm

Gewicht:

100g met geplaatste batterijen

Datapoort:

Infrarood (IR) venster

Testgemiddelden:

Testgemiddelden worden brekend op 7/14/30/60/90 dagen

Databeheer:

Logboek, Trendgrafiek, Doelrapport, Standaard week en Standaard dag

Extra functies:

Automatisch inschakelen met inbrengen strip; automatisch uitschakelen na twee minuten

Technische eigenschappen
Databeheer:

Met de Accu-Chek Smart Pix Software

Compatibiliteit:

IBM® computers

Besturingssysteem:
Microsoft Windows® XP, Windows® 7,
Windows® 8, Windows® 10
Kabelaansluiting:

USB

Talen:

29