Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusiesets beschikken over een Luer-Lock aansluiting die aan internationale normen voldoet en veelvuldig binnen de medische techniek wordt toegepast. Onze sets passen op alle Accu-Chek-pompen met uitzondering van de Accu-Chek Insight-insulinepomp. Onze sets passen op alle andere pompen die aan dezelfde standaard voldoen.

Het gebruik van hypoallergene materialen heeft een hoge prioriteit bij Roche. De zelfklevende pleister is daarnaast speciaal ontworpen om de onderliggende huid te laten ademen. De zelfklevende pleisters zijn uitgebreid getest op biocompatibiliteit en voldoen aan hoge normen. Allergische reacties zijn desondanks nooit volledig uit te sluiten. Soms ontstaan ze plotseling, zelfs als het product al jaren wordt gebruikt. Mocht u last hebben van een allergische reactie, vraag uw arts dan om producten waarmee u op een comfortabele manier uw therapie kunt voortzetten.

Watersporten en zware transpiratie kunnen invloed hebben op de pleister van de infusieset - probeer een pleister van extra waterdoorlatend materiaal (zoals Tegaderm™ of Opsite™ IV3000™) voor extra zekerheid op de infusieplaats. Sandwichtechniek: Reinig de huid met een removerdoekje, laat drogen, breng een steriel verband aan, plaats de set in het verband en bedek de set met een tweede steriel verband om de infusieset te ''sandwichen''.

De Accu-Chek-sets zijn afkoppelbaar, waardoor u vrij bent om uw insulinepomp tijdens uw activiteiten af te koppelen. Bespreek met uw arts hoe lang u de insulinepomp tijdens het sporten of een dagje aan het strand mag afkoppelen.

Pijn op de infusieplaats kan erop wijzen dat u een set gebruikt die niet op de juiste diepte voor u doordringt (dit geldt speciaal voor kinderen of dunne mensen). Als u een Accu-Chek TenderLink gebruikt, probeer dan de inbrenghoek aan te passen. Voor sets met een inbrenghoek van 90° kunt u met uw arts bespreken of u kunt overstappen naar een andere naald of canulelengte.

Om de infusieplaatsen vrij van infectie te houden, bevelen we bij stalen naaldensets aan dat ten minste iedere 48 uur van plaats wordt gewisseld en bij zachte canulesets iedere 72 uur. Het is belangrijk dat u uw bloedglucosewaarde altijd 1-3 uur na het aanbrengen van een nieuwe set test om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

Het kan zijn dat de huid even moet worden ''geplooid'' om de set in te brengen, maar veel mensen vinden het inbrengen van een infusieset prettiger dan injecties. Als de set eenmaal onder de huid is aangebracht, vergeten veel mensen dat ze die dragen.

Wereldwijd geven duizenden patiënten de voorkeur aan stalen naaldensets. In tegenstelling tot zachte canulesets is er praktisch geen risico dat de stalen naaldenset onder de huid gaat rimpelen waardoor de insuline-infusie wordt verstoord. De naald is even comfortabel in gebruik als een zachte canule. Volgens de gebruikers van Accu-Chek Rapid-D Link is het gewoon een kwestie van wennen.

Nog altijd niet gevonden wat je zocht?

We willen graag je feedback!

START >

Accu-Chek TenderLink

accu-chek tenderlink diabetes suikerziekte
Beschrijving

Dankzij zijn soepele canule biedt de Accu-Chek TenderLink infusieset veelzijdige vrijheid voor de gebruikers van de Accu-Chek Combo insulinepomp met een actieve levensstijl of met minder onderhuids weefsel. De schuine inbrenging geeft je meer controle over de diepte en snelheid van inbrengen, terwijl de soepele canule biedt bewegingsvrijheid onderweg of bij het sporten

INBRENGHOEK

20-45°

CANULE

Soepele

CANULELENGTES

13 en 17 mm

SLANGLENGTES

30, 60, 80 en 110 cm

Voordelen en eigenschappen
  • Inbrenghoek 20°- 45°, soepele flexibele canule
  • Eenvoudig aan te sluiten en los te koppelen van het aansluitingsysteem
  • De soepele canule past zich aan de natuurlijke bewegingen van het lichaam aan
  • Gemakkelijk zicht op inbrengplaats dankzij het doorzichtig doorkijkvenster
Technische eigenschappen
Canule:

Soepele canule

Inbrenghoek:

20° - 45°

Canulelengtes:

13 en 17 mm

Slanglengtes:

30, 60, 80 en 110 cm

Afkoppelen:

Ja, op inbrengplek

Insulinepomp aansluiting:

Standaard Luer-Lock-aansluiting

Hoe gebruik ik de Accu-Chek TenderLink infusieset?

Voor meer informatie over het gebruik van de Accu-Chek TenderLink infusieset met je insulinepomp, bekijk de instructievideo