Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusiesets beschikken over een Luer-Lock aansluiting die aan internationale normen voldoet en veelvuldig binnen de medische techniek wordt toegepast. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen met uitzondering van de Accu-Chek Insight insulinepomp. Onze sets passen op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.

Het gebruik van hypoallergene materialen heeft een hoge prioriteit bij Roche. Onze infusiesets zijn LATEX en PVC VRIJ. Bovendien worden zo min mogelijk lijmen en oplosmiddelen gebruikt. De zelfklevende pleister is daarnaast speciaal ontworpen om de onderliggende huid te laten ademen. De zelfklevende pleisters zijn uitgebreid getest op biocompatibiliteit en voldoen aan hoge normen. Allergische reacties zijn desondanks nooit volledig uit te sluiten. Soms ontstaan ze plotseling, zelfs als het product al jaren wordt gebruikt. Mocht u last hebben van een allergische reactie, vraag uw arts dan om producten waarmee u op een comfortabele manier uw therapie kunt voortzetten.

Watersporten en zware transpiratie kunnen invloed hebben op de pleister van de infusieset - probeer een pleister van extra waterdoorlatend materiaal (zoals Tegaderm™ of Opsite™ IV3000™) voor extra zekerheid op de infusieplaats. Sandwichtechniek: reinig de huid met een removerdoekje, laat drogen, breng een steriel verband aan, plaats de set in het verband en bedek de set met een tweede steriel verband om de infusieset te ''sandwichen''.

De Accu-Chek infusieset is afkoppelbaar, waardoor u vrij bent om uw insulinepomp tijdens uw activiteiten af te koppelen. Bespreek met uw arts hoe lang u de insulinepomp tijdens het sporten of een dagje aan het strand mag afkoppelen.

Pijn op de infusieplaats kan erop wijzen dat u een set gebruikt die niet op de juiste diepte voor u doordringt (dit geldt speciaal voor kinderen of dunne mensen). Voor sets met een inbrenghoek van 90° kunt u met uw arts bespreken of u kunt overstappen naar een andere naald of canulelengte.

Om de infusieplaatsen vrij van infectie te houden, bevelen we bij stalen naaldensets aan dat tenminste iedere 48 uur van plaats wordt gewisseld en bij zachte canulesets iedere 72 uur. Het is belangrijk dat u uw bloedglucosewaarde altijd 1-3 uur na het aanbrengen van een nieuwe set test om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

Het kan zijn dat de huid even moet worden ''samen geplooid'' om de set in te brengen, maar veel mensen vinden het inbrengen van een infusieset aangenamer dan injecties. Als de set eenmaal onder de huid is aangebracht, vergeten veel mensen dat ze die dragen.

Wereldwijd geven duizenden patiënten de voorkeur aan stalen naaldensets. In tegenstelling tot zachte canulesets is er praktisch geen risico dat de stalen naaldenset onder de huid gaat rimpelen waardoor de insulinetoediening wordt verstoord. De naald is even comfortabel in gebruik als een zachte canule. Volgens de gebruikers van Accu-Chek Rapid-D Link is het gewoon een kwestie van wennen.

Nog altijd niet gevonden wat je zocht?

We willen graag je feedback!

START >

Accu-Chek Rapid-D Link

accu-chek rapid-d link diabetes suikerziekte
Beschrijving

De Accu-Chek Rapid-D Link heeft een extra dunne stalen naald die nauwelijks voelbaar is en die nieuwe gebruikers van de insulinepomp Accu-Chek Combo en kinderen de eenvoud biedt die zij nodig hebben

INBRENGHOEK

90°

CANULE

Staal

CANULELENGTES

6, 8, 10 en 12 mm

SLANGLENGTE

30, 60, 80 en 110 cm

Voordelen en eigenschappen
  • Inbrenghoek 90°, stalen canule
  • Ultradunne inbrengnaald
  • Plat en discreet ontwerp, slechts 2,7 mm hoog
  • Eenvoudig aan en los te koppelen op moeilijk te bereiken inbrengplaatsen dankzij een extra katheterlus
Technische eigenschappen
Canule:

Zeer fijne canule

Inbrenghoek:

90°

Canulelengtes:

6, 8, 10 en 12 mm

Slanglengtes:

30, 60, 80 en 110 cm

Afkoppelen:

ja, via katheterlus

Insulinepomp verbinding:

Standard Luer-Lock aansluiting

Hoe gebruik ik de Accu-Chek Rapid-D Link infusieset?

Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van de Accu-Chek Rapid-D Link infusieset met je insulinepomp de instructie video.