Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Instructievideo’s

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek Insight Tender-infusieset heeft een aansluiting die speciaal is ontwikkeld voor de Accu-Chek Insightinsulinepomp. Deze is niet compatibel met luer-lock-aansluitingen.

Watersporten en zware transpiratie kunnen invloed hebben op de pleister van de infusieset - probeer een pleister van extra waterdoorlatend materiaal (zoals Tegaderm™ of Opsite™ IV3000™) voor extra zekerheid op de infusieplaats. Sandwichtechniek: reinig de huid met een removerdoekje, laat drogen, breng een steriel verband aan, plaats de set in het verband en bedek de set met een tweede steriel verband om de infusieset te ''sandwichen''.

De Accu-Chek-infusieset is afkoppelbaar, waardoor u vrij bent om uw insulinepomp tijdens uw activiteiten af te koppelen. Bespreek met uw arts hoe lang u de insulinepomp tijdens het sporten of een dagje aan het strand mag afkoppelen.

Om de infusieplaatsen vrij van infectie te houden, bevelen we bij stalen naaldensets aan dat ten minste iedere 48 uur van plaats wordt gewisseld en bij zachte canulesets iedere 72 uur. Het is belangrijk dat u uw bloedglucosewaarde altijd 1-3 uur na het aanbrengen van een nieuwe set test om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

Pijn op de infusieplaats kan erop wijzen dat u een set gebruikt die niet op de juiste diepte voor u doordringt (dit geldt speciaal voor kinderen of dunne mensen).  Voor sets met een inbrenghoek van 90° kunt u met uw arts bespreken of u kunt overstappen naar een andere naald of canulelengte.

Het kan zijn dat u een kleine prik voelt als u de set inbrengt, maar veel mensen vinden het inbrengen van een infusieset prettiger dan injecties.

Het gebruik van hypoallergene materialen heeft een hoge prioriteit bij Roche. Onze infusiesets zijn latex- en pvc-vrij. Bovendien worden zo min mogelijk lijmen en oplosmiddelen gebruikt. De zelfklevende pleister is daarnaast speciaal ontworpen om de onderliggende huid te laten ademen. Allergische reacties zijn desondanks nooit volledig uit te sluiten. Soms ontstaan ze plotseling, zelfs als het product al jaren wordt gebruikt. Mocht u last hebben van een allergische reactie, vraag uw arts dan om producten waarmee u op een comfortabele manier uw therapie kunt voortzetten.

Een aantal van onze consumentenproducten en oppervlaktematerialen bevat weekmakers, zogenaamde plastificeermiddelen, om het materiaal flexibel te maken. Van deze materialen is bekend dat ze een allergische reactie teweeg kunnen brengen of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn. De weekmakers worden meestal gebruikt in PVC. Omdat de Accu-Chek-infusiesets PVC-vrij zijn , kunnen we plastificeermiddelen, met name DEHP [bis(2-ethylhexyl)ftalaat] en DBP [dibutylftalaat] uitsluiten.

Nog altijd niet gevonden wat je zocht?

We willen graag je feedback!

START >

Accu-Chek Insight Flex

accu-chek insight flex diabetes suikerziekte
Beschrijving

De Accu-Chek Insight Flex infusieset is speciaal ontworpen voor de Accu-Chek Insight insulinepomp en biedt, met de soepele canule voor een inbrenghoek van 90°, veiligheid en flexibiliteit. Kies voor handmatig of automatisch inbrengen met de Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp.

Gebruikershandleidingen

INBRENGEN

Inbrenghoek 90°

CANULE

Soepele

CANULELENGTES

6, 8 en 10 mm

SLANGLENGTES

40, 70 en 100 cm

Voordelen en eigenschappen
  • De beschermkap heeft een uniek inklap-/uitklapmechanisme waardoor de geleidingsnaald alleen tevoorschijn komt, wanneer dat nodig is, waardoor het risico op onbedoeld naaldprikken wordt beperkt
  • Eenvoudig te vervangen infusieset dankzij de ergonomische vormgeving
  • Automatisch inbrengen met de Accu-Chek LinkAssist Plus inbrenghulp
  • Omkeerbare aansluiting op de infusieplaats met zachte, afgeronde uiteinden om onbedoelde afkoppeling te voorkomen
  • De hoorbare klik geeft aan dat de slangen goed zijn aangesloten op de infusieset
  • Keuze uit diverse canules en slanglengtes
  • Veilige, comfortabele pleister; probeer als uw huidallergieën hebt een andere Accu-Chek Insight infusieset - elke set gebruikt een andere pleister

 

Technische eigenschappen
Inbrenghoek:

90°

Canule:

Soepele

Aansluiting:

Omkeerbaar op de infusieplaats, met zachte, afgeronde uiteinden om onbedoelde afkoppeling te voorkomen

Canulelengte:

6, 8 en 10 mm

Slanglengte:

40, 70 en 100 cm

Pleister:

Comfortabele, veilige zelfklevende pleister; elke Accu-Chek Insight infusieset bestaat uit een andere pleister in geval van huidirritatie

Pompaansluiting:

Speciaal ontworpen voor de Accu-Chek Insight insulinepomp