Sorry,you need to enable JavaScript to visit this website.
hamburger overlay

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

De Accu-Chek infusiesets beschikken over een Luer-Lock aansluiting die aan internationale normen voldoet en veelvuldig binnen de medische techniek wordt toegepast. Onze sets passen op alle Accu-Chek insulinepompen met uitzondering van de Accu-Chek Insight insulinepomp. Onze sets passen op alle andere insulinepompen die aan dezelfde standaard voldoen.

Watersporten en zware transpiratie kunnen invloed hebben op de pleister van de infusieset - probeer een pleister van extra waterdoorlatend materiaal (zoals Tegaderm™ of Opsite™ IV3000™) voor extra zekerheid op de infusieplaats. Sandwichtechniek: reinig de huid met een removerdoekje, laat drogen, breng een steriel verband aan, plaats de set in het verband en bedek de set met een tweede steriel verband om de infusieset te ''sandwichen''.

De Accu-Chek infusieset is afkoppelbaar, waardoor u vrij bent om uw insulinepomp tijdens uw activiteiten af te koppelen. Bespreek met uw arts hoe lang u de insulinepomp tijdens het sporten of een dagje aan het strand mag afkoppelen.

De voor u meest comfortabele diepte instelling is afhankelijk van een aantal dingen:

  • Of u prikt in de vingertop of op een alternatieve plaats. Bespreek met uw zorgverlener voordat u beslist of een alternatieve prikplaats voor u geschikt is.
  • Uw huidtype. Een zachtere, dunnere huid heeft een minder diepe instelling nodig dan een dikkere huid.
  • Het benodigde bloedmonster. Hoe meer bloed u nodig hebt, hoe hoger de instelling.

Als u geen ervaring hebt met deze prikpen, raden we een lage diepte instelling aan, zoals diepte instelling 2. Bij testen op alternatieve plaatsen moet er dieper worden geprikt dan in de vingertoppen. Deze plaatsen zijn echter over het algemeen minder pijngevoelig.

Pijn op de infusieplaats kan erop wijzen dat u een set gebruikt die niet op de juiste diepte voor u doordringt (dit geldt speciaal voor kinderen of dunne mensen). Voor sets met een inbrenghoek van 90° kunt u met uw arts bespreken of u kunt overstappen naar een andere naald of canulelengte.

Om de infusieplaatsen vrij van infectie te houden, bevelen we bij stalen naaldensets aan dat tenminste iedere 48 uur van plaats wordt gewisseld en bij zachte canulesets iedere 72 uur. Het is belangrijk dat u uw bloedglucosewaarde altijd 1-3 uur na het aanbrengen van een nieuwe set test om er zeker van te zijn dat de set goed werkt.

U kunt capillair bloed voor een bloedglucosetest niet alleen uit uw vingertoppen halen, maar ook van andere plaatsen (handpalm, onderarm, bovenarm, kuit of dij), de zogenaamde alternatieve prikplaatsen (alternative site testing, afgekort als: AST). Om capillair bloed van andere plaatsen te verkrijgen, moet u het reguliere dopje vervangen door een speciaal dopje, het Accu-Chek Multiclix AST dopje. Informeer eerst bij uw zorgverlener als u alternatieve prikplaatsen wilt gebruiken voor uw bloedglucosetest. Volg de gebruiksinstructies van het AST dopje.

Het kan zijn dat u een kleine prik voelt als u de set inbrengt, maar veel mensen vinden het inbrengen van een infusieset prettiger dan injecties. Als de set eenmaal onder de huid is aangebracht, vergeten veel mensen dat ze die dragen.

Het gebruik van hypoallergene materialen heeft een hoge prioriteit bij Roche. Onze infusiesets zijn LATEX en PVC VRIJ. Bovendien worden zo min mogelijk lijmen en oplosmiddelen gebruikt. De zelfklevende pleister is daarnaast speciaal ontworpen om de onderliggende huid te laten ademen. Allergische reacties zijn desondanks nooit volledig uit te sluiten. Soms ontstaan ze plotseling, zelfs als het product al jaren wordt gebruikt. Mocht u last hebben van een allergische reactie, vraag uw arts dan om producten waarmee u op een comfortabele manier uw therapie kunt voortzetten.

Een aantal van onze consumentenproducten en oppervlaktematerialen bevatten weekmakers, zogenaamde plastificeermiddelen, om het materiaal flexibel te maken. Van deze materialen is bekend dat ze een allergische reactie teweeg kunnen brengen of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn. De weekmakers worden meestal gebruikt in PVC. Omdat de Accu-Chek infusiesets PVC VRIJ zijn, kunnen we plastificeermiddelen, met name DEHP [bis(2-ethylhexyl)ftalaat] en DBP [dibutylftalaat] uitsluiten.

Still can't find what you need?

We willen graag je feedback!

START >