Accu-Chek®

YouTube Deze pagina delen Deze pagina afdrukken

Sluiten X

Stuur een link naar een vriend

Gelieve alle velden in te vullen.

Tip: om naar meerdere e-mail adressen te verzenden, scheid elk e-mailadres door een komma.

Behandeling

Diabetes is gelukkig te behandelen. Met een goede behandeling kan u de complicaties verminderen of zelfs voorkomen. Een diabetesbehandeling bestaat over het algemeen uit: insuline-injecties, medicijnen, dieet en/of lichaamsbeweging. Samen met uw professionele zorgverlener kiest u de behandeling die het best bij u past.

Na verloop van tijd kunnen hoge bloedglucosewaarden gezondheidsproblemen veroorzaken. Diabetes kan daarom verschillende risico's op lange termijn inhouden:1

  • hart- en vaatziekten
  • hoge bloeddruk
  • huidproblemen
  • nierziekten
  • zenuwbeschadiging
  • spijsverteringsproblemen
  • oogziekten
  • tandaandoeningen

U kan deze gezondheidsproblemen voorkomen door uw bloedglucose stabiel te houden en dus regelmatig uw bloedglucosewaarden te controleren.

De eerste stap is een gezonde voeding en lichaamsbeweging. Als u uw bloedglucosewaarden niet met een dieet en lichaamsbeweging kan stabiliseren, dan zal uw professionele zorgverlener u medicatie voorschrijven. Het soort medicijnen zal vooral afhangen van uw type diabetes en de gekozen behandeling.

1 Bron: IDF. Beschikbaar op http://www.idf.org/complications-diabetes. Geraadpleegd op 05/08/2013.

 

U verlaat nu de ACCU-CHEK website.

De website waar u naar gelinkt wordt, is niet verwant met www.accu-chek.be. Roche is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites.

http://www.idf.org/complications-diabetes

Medicijnen

Veel mensen met type 2 diabetes maken nog insuline aan maar onvoldoende of hun lichaam gebruikt de insuline niet juist.

Meestal begint beginnen men de behandeling van type 2 diabetes met een dieet en lichaamsbeweging. Als dit onvoldoende is, kan de professionele zorgverlener medicatie voorschrijven die oraal moet ingenomen worden. Als deze medicatie onvoldoende is om de bloedglucosewaarden te stabiliseren, kan er besloten worden om over te gaan tot insuline-injecties.

Medicatie geeft vandaag meer keuze in de behandeling van type 2 diabetes. Omdat verschillende medicijnen op verschillende manieren werken, is het mogelijk dat uw professionele zorgverlener kiest om een aantal medicijnen te combineren bij de behandeling van uw diabetes. Het regelmatig controleren van uw bloedglucose helpt u bij een goede zelfcontrole en bij het opvolgen van uw medicatie.

Terug naar boven

Accu-Chek® nieuwsbrief

Heb je je al ingeschreven voor de Accu-Chek® nieuwsbrief? Het wordt een paar keer per jaar verstuurd naar alle abonnees via e-mail. Wil je de digitale nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijf je dan nu in!

De zorg voor kinderen

Heeft u een kind met diabetes? Wilt ugraag weten hoe u hen kan helpen met hun diabetesbeheer? Wij geven u graag enkele tips over zelfcontrole, gezonde voeding, lichaamsbeweging en nog veel meer.

Deze website bevat informatie over producten voor een breed publiek en kan productdetails of –informatie bevatten die anders niet beschikbaar of geldig in uw land zou zijn. Gelieve op te merken dat we niet verantwoordelijk zijn voor de toegang tot informatie die niet beantwoord aan elk geldig juridisch proces, regulatie, registratie of gebruik in het land van uw oorsprong.